Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente te sterk voor FC Utrecht

FC Twente heeft zondagmiddag de drie punten in eigen huis gehouden. De ploeg van trainer Ron Jans was met 2-0 te sterk voor FC Utrecht. 

FC Twente - FC Utrecht was op voorhand het treffen tussen de vijf en zeven van de Eredivisie. FC Twente bepaalde het spelbeeld van de wedstrijd, kreeg mogelijkheden, maar het duurde tot het eind van de eerste helft voordat het overwicht in een goal werd uitgedrukt. Op slag van rust opende Vaclav Cerny de score. Hij zette de actie op de rechterflank zelf op en maakte beheerst de 1-0. Na een uur spelen was daar de tweede Twentse treffer. Virgil Misidjan kreeg de bal goed mee van de ingooiende Gijs Smal en schoof de bal de verre hoek (2-0). FC Twente kreeg in de slotfase de mogelijkheden op een derde treffer, maar moest achterin ook waakzaam zijn voor de aansluitingstreffers. 

Met FC Twente hield Robin Pröpper zondag voor de tiende keer dit seizoen de nul, waar hij zelf met een goede tackle in de blessuretijd een aandeel in had. “We hebben een goed verdedigend elftal met een goede keeper achter ons (Lars Unnerstall, red.). Nu kon hij mij een keer bedanken, in plaats van andersom. Het is mooi dat je elkaar kan helpen. Je wil als laatste lijn altijd de nul houden”, aldus de verdediger. “Je moest deze wedstrijd winnen om FC Utrecht verder van je af te duwen. Het kan een mooi seizoen worden als we zo gefocust blijven. We moeten onze eigen wedstrijden winnen.”

“We zijn hier heel sterk”, verwijst Vaclav Cerny naar de overwinning in de eigen Grolsch Veste. “Dat blijven we elke week laten zien. Dat is onze job. Het voelt heel fijn om hier te spelen, elke keer weer.” In de wedstrijd tegen FC Utrecht zette Cerny vlak voor rust de 1-0 op het scorebord. “Ik kreeg een prachtige bal (van Ramiz Zerrouki, red.). Ik nam ‘m mee en keek waar de ruimte zou komen. Het was heel belangrijk dat ie erin vloog.” In de tweede helft scoorde collega-buitenspeler Virgil Misidjan. “We gunnen elkaar alles. We zijn blij dat we belangrijk zijn voor dit FC Twente en dat willen we tot het einde van het seizoen zo houden.”

Ron Jans: “Ik heb de jongens een compliment gegeven voor een volwassen, soevereine overwinning. De hele ploeg heeft het goed gedaan. We zetten voor onszelf een norm en die norm is thuis geweldig. Maar we weten niet precies of we dat uit ook kunnen brengen”, doelend op de wedstrijd van aanstaande woensdag bij Vitesse. “Als wij dit spel ook daar op de mat kunnen leggen, ziet het er heel mooi uit.”

Komende woensdag komt FC Twente opnieuw in actie. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Vitesse, aftrap 18.45 uur. 

FC Twente – FC Utrecht 2-0 (1-0)  

Scoreverloop 
45+1’ Cerny 1-0
64’ Misidjan 2-0 

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Toeschouwers: 28.500
Gele kaarten: Salah-Eddine (FC Twente), Booth (FC Utrecht). 

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet (61’ Sampsted), Hilgers (78’ Pleguezuelo), Pröpper, Smal, Kjølø (71’ Salah-Eddine), Vlap (61’ Steijn), Misidjan, Van Wolfswinkel, Cerny.  

Opstelling FC Utrecht: Barkas, Ter Avest (80’ Van der Maarel), Bozdogan, Brouwers, Booth, Younes (70’ Maeda), Viergever, Boussaid (80’ Douvikas), Sagnan, Dost, Van der Hoorn.