Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente uitgeschakeld in het bekertoernooi

Voor de 8e keer troffen FC Twente en AZ elkaar vanavond in het KNVB bekertoernooi. Daarvan won FC Twente er 3x en ook AZ won 3x en er werd dus 1x gelijk gespeeld. De laatste 3 ontmoetingen in de Grolsch Veste waren beide ploegen ook aan elkaar gewaagd want beide wonnen er eentje van en een gelijkspel was er ook. Wie gaat vanavond naar de kwartfinale?

Opstelling FC Twente:

Lars Unnerstall

Giovanni Troupée, Mees Hilgers, Robin Pröpper, Gijs Smal

Jesse Bosch, Michel Vlap, Michal Sadilek

Virgil Misidjan, Ricky van Wolfswinkel, Dimitris Limnios

Wissels: Jeffrey de Lange, Ennio van der Gouw, Jayden Oosterwolde, Luca Everink, Julio Pleguezuelo, Max Bruns, Casper Staring, Václav Cerny, Manfred Ugalde, Daan Rots, Denilho Cleonisse

Opstelling AZ:

Peter Vindahl

Yuki Sugawara, Jordy Clasie, Sam Beukema, Owen Wijndal

Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Hakon Evjen

Aslak Witry, Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson

Wissels: Hobie Verhulst, Beau Reus, Thijs Oosting, Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni, Tijjani Reijnders, Albert Gudmundsson, Ernest Poku, Zico Buurmeester, Pantelis Hatzidiakos

De scheidsrechter van vanavond is Serdar Gözübüyük en om iets over 9 mag AZ de wedstrijd in gang zetten van hem.

AZ Begint beter aan de wedstrijd en heeft meer dreiging in het spel dan de thuisploeg. In de 7e minuut een mogelijkheid voor Dany de Wit, na een lepe bal achter de verdediging van Jesper Karlsson, maar de hoek is te moeilijk voor hem om goed te kunnen schieten.

AZ speelt de bal rustig rond op de Twentse helft en FC Twente zet geen hoog druk zoals Ron Jans van te voren had gezegd. In de 15e minuut de volgende mogelijkheid voor de gasten als Jesper Karlsson met een hakje Vangelis Pavlidis vindt en die uithaalt maar het schot is makkelijk te pakken voor Lars Unnerstal.

AZ blijft de ploeg met het meeste dreiging en vooral Jesper Karlsson is een plaag voor de Twentse defensie, hij brengt ook weer Vangelis Pavlidis in stelling maar die kan weer niet goed uithalen. In de 23ste minuut slaat even de vlam in de pan als Giovanni Troupée diezelfde Jesper Karlsson even vervelend aantikt en de licht ontvlambare Karlsson kan dat niet hebben en gaat even verhaal halen. Serdar Gözübüyük spreekt de mannen even vermanend toe en de vrede is weer getekend.

Aanvallend hebben we in het eerste half uur niets gezien van de thuisploeg, ze zijn nog niet voor het doel van AZ geweest en ook de gasten creëren weinig meer zodat het meer een schaakspel is. FC Twente heeft ook maar 26% balbezit in de eerste half uur.

AZ probeert het wel om tot kansen te komen maar FC Twente heeft zoveel mensen in de 16 meter dat er geen doorkomen aan is. In de 42ste minuut lijkt AZ op voorsprong te komen als een lange bal van achteruit achter de defensie van FC Twente valt en Jesper Karlsson de bal hard binnenschiet maar de grensrechter vlagt dat het buitenspel is en de scheids kan niets anders doen dan het overnemen. Het leek erop dat Robin Pröpper de bal licht op zijn hoofd kreeg en dan zou het geen buitenspel zijn maar zonder de VAR is dat niet te zeggen en dus komt FC Twente hier goed weg. Na het bestuderen van de analyse camera;s van FC Twente bleek het geen buitenspel te zijn. Verder gebeurt er niets meer en zo blijft het 0-0 bij rust.

FC Twente gaat direct na rust maar liefst 3x wisselen en zo komen Daan Rots, Manfred Ugalde en Julio Pleguezuelo in de ploeg voor Mees Hilgers, Michel Vlap en Virgil Misidjan. Duidelijk is met deze wissels dat Ron Jans bij lange na niet tevreden was over de eerste helft van zijn ploeg.

In de 3e minuut na rust kan de wedstrijd helemaal op de kop komen te staan als Sam Beukema en AZ doelman Peter Vindahl gigantisch in de fout gaan als Sam Beukema de bal laat lopen omdat zijn keeper moet komen maar die laat de bal weer uit de handen glippen en daar profiteert Manfred Ugalde van en wil langs de keeper gaan maar Peter Vindahl pakt Ugalde en de bal gaat op de stip. Ricky van Wolfswinkel is de specialist en bewijst dat nu ook en schiet de bal koelbloedig in de hoek, 1-0. Nog geen kans gehad heeft FC Twente en via dit Alkmaars cadeautje staan ze op voorsprong.

In de 57ste minuut laat FC Twente zich weer eens zien voor de goal van AZ als Daan Rots een prima schot buiten bereik van de keeper op de paal schiet. Daarna is het FC Twente dat weer massaal op eigen helft gaat verdedigen en AZ zal een manier moeten vinden om daar doorheen te spelen.

In de 63ste minuut krijgt ook AZ een presentje als Fredrik Midsjø de bal vanaf rechts voor geeft en dan is het invaller Julio Pleguezuelo die de bal in eigen doel schiet, 1-1 en loon naar werken voor de Alkmaarse ploeg.

FC Twente probeert wel meer als in de eerste helft want in de 71ste minuut krijgen ze vanuit een soort van klutssituatie een schietkans voor Manfred Ugalde maar zijn schot wordt geblokt. Het is net als in de eerste helft AZ dat het balbezit heeft en dat de aanval zoekt maar tot grote kansen komen ze nog niet.

In de 82ste minuut is het Hakon Evjen die op het middenveld de bal krijgt en dan op rechts Vangelis Pavlidis wegstuurt, randje buitenspel, en hij gaat alleen op Lars Unnerstall en schiet in de lange hoek via de binnenkant van de paal de 1-2 binnen. Beide ploegen gaan dan wisselen en bij de thuisploeg komt Václav Cerny voor Manfred Ugalde en bij AZ komt Tijjani Reijnders voor Hakon Evjen. Nu moet FC Twente gaan aanvallen als men nog wat van de wedstrijd wil maken en ze krijgen een kansje via Julio Plegezuelo die een vrije trap hoog over kopt. Ook AZ krijgt nog een mogelijkheid via invaller Tijjani Reijnders maar zijn inzet is te slap. In de 90ste minuut is het Lars Unnerstall die weer red op een inzet van dichtbij van Vangelis Pavlidis. Er komen dan 2 minuten extra tijd bij en dat is bar weinig maar het maakt allemaal niets uit want aan de stand veranderd er niets en zo is FC Twente uitgeschakeld in het bekertoernooi en dat mag je verdient noemen.