Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente vecht zich nog naar een punt tegen NEC

Op de valreep sleepte FC Twente nog een punt uit het vuur na een achterstand van twee doelpunten tegen NEC Nijmegen. Robin Pröpper fit genoeg om te beginnen. De aanvoerder viel vorige week geblesseerd uit, maar was weer hersteld. Carel Eiting stond voor het eerst in de basis. Hij verving de geschorste Michal Sadílek. Manfred Ugalde kreeg de eerste kans in de wedstrijd maar oud international Jasper Cillissen voorkwam een treffer. Iets later trof Michel Vlap de paal. NEC loerde op de counter en kwam er via Youri Baas een keer goed uit. Zijn schot was echter geen gevaar voor Lars Unnerstall. Wat de thuisploeg ook probeerde de Nijmeegse defensie hield goed stand. FC Twente had de hulp van Jasper Cillissen nodig om op voorspring te komen. Een voorzet van Michel Vlap werd door Sem Steijn binnengeschoten maar de inzet van Steijn was houdbaar, 1-0.

De tweede helft was twee minuten oud als NEC de gelijkmaker binnenwerkt. Uit een corner wil Michel Vlak de bal wegkoppen maar kopt de bal tegen de oor van Mathias Ross en de bal vliegt dan binnen, 1-1. Wat er daarna gebeurt zie je niet vaak in de Grolsch Veste want NEC komt dan op een 1-3 voorsprong nadat eerst Bart van Rooij een voorzet van links binnentikt en Youri Baas verrast Lars Unnerstall met een stift. Ongekend deze stand.

Joseph Oosting greep toen in en bracht vier verse krachten binnen de lijnen en dat bracht succes want in de 76ste minuut was het Sem Steijn die de 2-3 binnenschoot. Via Gijs Smal en Manfred Ugalde kreeg Twente ook nog goede kansen op de gelijkmaker.

De Tukkers hielden de druk erop en werden vlak voor tijd beloond.

Manfred Ugalde schoot raak en bracht Twente langszij: 3-3. Bram Nuytinck voorkwam nog een vierde Twentse treffer, waardoor er voor het eerst dit seizoen genoegen moest worden genomen met een punt.

Joseph Oosting reageerde na de wedstrijd als volgt "Als je het wedstrijdverloop ziet ben je uiteindelijk toch blij met een punt."

"We begonnen dominant en komen op een goed moment op 1-0", vertelt Oosting na de wedstrijd. "Na rust valt die corner binnen, maar daarna zie je een fase van een kwartier dat je denkt: 'wat gebeurt ons hier'. We zaten te lang in de teleurstelling en dan kom je met 1-3 achter. Gelukkig toont het team karakter, krijg je het publiek er weer achter en maak je nog 3-3. Maar dit mag ons niet overkomen", is Oosting duidelijk.

Oosting weet ook niet waar die slechte fase vandaan kwam. "We hebben een ervaren ploeg. Maar we waren zoekende en zaten toch te veel in de teleurstelling.

Daar moeten we lering uit trekken, want het mag ons niet overkomen met zo'n ervaren ploeg. Je geeft de wedstrijd in een kwartier helemaal uit handen."

Door het gelijkspel staat Twente voorlopig op plek twee. Dat is ook de positie die Oosting en zijn mannen aan het einde van het seizoen willen behalen. "We willen het hoogst haalbare halen. We weten dat we niet elke wedstrijd zullen winnen, maar ik denk dat we het kunnen halen", besluit Oosting.

FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted. Mees Hilgers, Robin Pröpper, Gijs Smal, Sem Steijn, Mathias Kjølø, Carel Eiting, Daan Rots, Manfred Ugalde, Michel Vlap

NEC Nijmegen: Jasper Cillissen, Bart van Rooij, Mathias Ross, Bram Nuytinck, Calvin Verdonk, Dirk Proper, Lasse Schøne, Sontje Hansen, Magnus Mattsson, Youri Baas, Koki Ogawa

Scheidsrechter: Joey Kooij

Gele kaart(en) FC Twente: Manfred Ugalde

Gele kaart(en) NEC Nijmegen: Dirk Proper, Koki Ogawa, Mathias Ross