Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente verliest in Heerenveen

FC Twente heeft zondag de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen verloren. In het Abe Lenstra Stadion ging het ondanks een vroege voorsprong met 2-1 onderuit. Bij FC Twente scoorde Virgil Misidjan.

Screenshot_20220918-182933_Twitter   Screenshot_20220918-183022_Twitter

Screenshot_20220918-183124_Twitter

FC Twente begon goed aan de wedstrijd in Heerenveen. Al na een ruime minuut zette Misidjan met een beheerste en bekeken schuiver de 0-1 op het scorebord. FC Twente kreeg vervolgens meerdere mogelijkheden om de marge te vergroten. Misidjan schoot oog in oog met Andries Noppert naast en Ricky van Wolfswinkel raakte de lat. De Tukkers hadden in die fase recht op meer, maar een tweede treffer bleef uit en Heerenveen produceerde na een half uur de gelijkmaker via Milan van Ewijk. Tien minuten voor rust deed Pawel Bochniewicz er een schepje bovenop voor de Friezen, die dankzij een rake kopbal van de verdediger met een 2-1 voorsprong gingen rusten.

In de tweede helft ging FC Twente op zoek naar een tweede treffer. De grootste kans kwam echter op naam van de thuisploeg, die een strafschop mocht nemen na een overtreding van Robin Pröpper. Lars Unnerstall trok in de tweestrijd met Amin Sarr aan het langste eind en keerde de penalty. In het laatste kwartier dat daarna volgde was Van Wolfswinkel het dichtst bij de gelijkmaker. Zijn inzet raakte, opnieuw, de lat. Meer zat er daarna niet meer in voor de Tukkers, die nog wel wisselden en Unnerstall de 3-1 zagen voorkomen.