Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente vrouwen winnen van Feyenoord vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond haar ongeslagen status in de Vrouwen Eredivisie behouden. De ploeg van trainer Joran Pot is nog zonder puntverlies en won in Rotterdam met 0-1 van Feyenoord. Fenna Kalma scoorde halverwege de eerste helft op Varkenoord de enige treffer van de avond. Kalma's veertiende treffer van dit seizoen.

Lastige wedstrijd
FC Twente Vrouwen had het moeilijk tegen de thuisploeg, dat goede kansen kreeg om de gelijkmaker te scoren. FC Twente Vrouwen bleef overeind in de een na laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. "Het was een lastige wedstrijd, lastiger dan dat de score doet vermoeden", keek Fenna Kalma na de wedstrijd terug. "Feyenoord heeft zich vanavond vaak genoeg voor onze eigen goal gemeld. Gelukkig hebben we het over de streep getrokken."

Trots 
Met nog een wedstrijd te gaan tot aan de winterstop is FC Twente Vrouwen dit seizoen nog zonder puntverlies. "Dat is natuurlijk heel lekker. Ik ben trots op wat we laten zien in het veld. Weinig doelpunten tegen en wedstrijden zoals vandaag trekken we over de streep. Een goede start zegt ook niet zoveel, we moeten dit tot het eind van het seizoen vasthouden."

Volgende week zondag (11 december) komt Fortuna Sittard naar Enschede. De wedstrijd op Sportcampus Diekman begint om 16.45 uur.