Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente vrouwen zijn Ajax vrouwen de baas

Voor 4.000 toeschouwers speelde FC Twente zondagmiddag in De Grolsch Veste tegen Ajax. Beide ploegen waren voorafgaand aan deze topper dit seizoen nog zonder puntverlies, en FC Twente behield deze status. FC Twente won met 3-1 van Ajax. Doelpunten werden gescoord door Suzanne Giesen, Caitlin Dijkstra en Elena Dhont.

FC Twente Vrouwen moest vroeg in de wedstrijd verder zonder Ella Peddemors. De middenveldster raakte geblesseerd en moest vervangen worden door Suzanne Giesen. De invalster liet meteen van zich spreken en scoorde in de twintigste minuut de 1-0. De bezoekers uit Amsterdammers kregen goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar Van Domselaar was een goede sta-in-de-weg voor Ajax. Ook in de slotminuut van de eerste helft trad de Twentse keeper goed op, ze stopte de penalty van Romee Leuchter.

Na een kwartier spelen in de tweede helft scoorde Caitlin Dijkstra de 2-0 voor FC Twente en kreeg Kalma kort daarna een prima kans om de derde Twentse treffer van de middag te scoren. Deze viel niet, waarna Ajax via een uitbraak van Leuchter halverwege de tweede helft de 2-1 scoorde. Het bracht de spanning terug. Ajax voerde de druk in het laatste deel van de wedstrijd, maar met nog een minuut te spelen besliste Elena Dhont de wedstrijd (3-1).

FC Twente Vrouwen – Ajax 3-1 (1-0)