Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wil Joshua Brenet halen. UPDATE

FC Twente wil Joshua Brenet terug naar de eredivisie halen. De vleugelverdediger gaat tot het einde van het seizoen tekenen als hij de medische keurung doorstaat. Technisch directeur van FC Twente Jan Streuer heeft het nieuws inmiddels bevestigd. 

Twente neemt Brenet over van Hoffenheim. In Duitsland zat hij op een dood spoor. Zijn aflopende contract wordt waarschijnlijk ontbonden, aldus TubantiaDe Telegraaf spreekt van een huurdeal. Brenet kwam in september 2020 voor het laatst in actie voor de hoofdmacht van Hoffenheim.

"Hij is meer rechtsbenig, maar heeft bij PSV ook veel linksback gespeeld", zegt Streuer over Brenet, die drie keer landskampioen werd met PSV. "We kunnen hem voor beide kanten gebruiken. We weten wat hij kan en hij heeft de goede leeftijd. Hij is een prima aanvulling voor onze selectie."

Brenet stond ook in de belangstelling van FC Groningen, maar hij kiest voor FC Twente. De Enschedeërs waren na het vertrek van Jayden Oosterwolde (Parma) op zoek naar een nieuwe vleugelverdediger. Kenneth Paal stond ook op de lijst, maar PEC Zwolle werkt vooralsnog niet mee aan een transfer.

UPDATE
Inmiddels is het dus bekend geworden dat FC Twente Joshua Brenet heeft gecontracteerd. Vanmiddag heeft hij de medische keuring doorstaan en hij heeft tot het einde van het seizoen getekend,