Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wil Michal Sadilek overnemen van PSV

FC Twente wil graag de 22 jarige Michal Sadilek overnemen van PSV en wil daar ver in gaan. Sadilek speelt nu op huurbasis voor de Tukkers maar FC Twente wil hem graag definitief overnemen meld TC Tubantie.

FC Twente moet nog om tafel met Sadílek om te horen of hij open staat voor een langer verblijf. Als de Tsjechische international de seinen op groen zet, dan wil technisch directeur Jan Streuer doorpakken. FC Twente zal wel fors in de buidel moeten tasten: de optie tot koop bedraagt 1,5 miljoen euro. De laatste keer dat de club zo'n grote transfersom op tafel legde, was voor de financiële crisis.

Streuer ziet Sadílek echter als een belangrijke bouwsteen in de ploeg van trainer Ron Jans. "Door de verkoop van Jayden Oosterwolde naar Parma hebben we wat meer mogelijkheden", legt de directeur uit aan Tubantia. De linksback levert zo'n drie miljoen euro op. "We zijn heel tevreden over de huidige selectie, maar het moet altijd je doelstelling zijn om in juni/juli een nieuwe groep te hebben die nog beter is", besluit Streuer.

Een mogelijke rentree van Kamohelo Mokotjo laat voorlopig nog op zich wachten. De transfervrije middenvelder krijgt de kans om zich te bewijzen bij FC Twente, maar hij herstelt nog van een meniscusoperatie. "Maar dat heeft verder geen invloed op onze plannen, we wilden hem sowieso al bekijken met het oog op volgend seizoen."