Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wint afgetekend van Excelsior

FC Twente heeft woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Excelsior gewonnen. In De Grolsch Veste won de ploeg van Trainer Ron Jans met 4-0 van de Rotterdamse ploeg. Een razendsnelle treffer van Denilho Cleonise zorgde voor de 1-0, waarna Christos Tzolis en Vaclav Cerny (2x) ook succesvol waren.

Met een doelpunt binnen veertien seconden opende FC Twente woensdag de avond in De Grolsch Veste tegen Excelsior. Denilho Cleonise zette samen met Manfred Ugalde direct druk op de Rotterdamse defensie en de aanvaller profiteerde optimaal (1-0). Een sterke start van FC Twente die niet veel later een vervolg kreeg. Na een rappe aanval via Ugalde en Ricky van Wolfswinkel schoot Christos Tzolis de 2-0 binnen. Een treffer die eerst werd afgevlagd, maar na ingrijpen van de VAR alsnog telde. Voor Mees Hilgers en Van Wolfswinkel waren de mogelijkheden op een derde Twentse treffer.

Halverwege de eerste helft leek Excelsior op 2-1 te komen, maar ook dit keer moest de VAR eraan te pas komen en die ‘floot’ Couhaib Driouech terug vanwege buitenspel. Achterin moest FC Twente op haar hoede zijn, want direct daarna moest Lars Unnerstall gestrekt om alsnog de 2-1 te voorkomen.

Een kwartier na rust maakte Wout Brama zijn rentree, onder luid applaus maakte de aanvoerder zijn opwachting. Hij viel net als Vaclav Cerny in, die direct trefzeker was. Na goed aangeven van Gijs Smal kon de aanvaller bij de tweede paal beheerst de 3-0 scoren. Een stand die ook na negentig minuten op het scorebord leek komen te staan, maar in blessuretijd scoorde Cerny uit een snelle uitbraak zijn tweede van de avond (4-0). 

Komende zaterdag speelt FC Twente opnieuw thuis, dan komt PSV naar De Grolsch Veste, aanvang 18.45 uur. 

FC Twente – Excelsior 4-0 (2-0)

Scoreverloop
01’ Cleonise 1-0
08’ Tzolis 2-0
62’ Cerny 3-0
90+2' Cerny 4-0

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal
Toeschouwers: 27.000 

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Bruns, Smal (70’ Salah-Eddine), Kjølø, Zerrouki (84' Everink), Tzolis (70’ Rots), Ugalde, Van Wolfswinkel (60’ Brama), Cleonise. (60’ Cerny).  

Opstelling Excelsior: Van Gassel, Horemans, El Yaakoubi, Eijgenraam (60’ Fein), Goudmijn (79' Eyongo), Kharchouch (60’ Van Duinen), Driouech, Nieuwpoort, Ayoub (72’ Donkor), Tjoe-A-On (79' Markelo), Baas.