Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wint de thuiswedstrijd tegen AZ

Zondagavond 20.00 het blijft een vreemde tijd maar wel een mooie affiche in de Grolsch Veste als FC Twente en AZ elkaar treffen. FC Twente kan bij winst weer over Sparta heengaan en plaats vijf weer overnemen en AZ gaan bij winst naar plaats twee en gaan over Ajax heen. Je mag dus wat verwachten vanavond. Die verwachting kwam wat FC Twente betreft wel uit want al in minuut acht neemt het de voorspro0ng als Joshua Brenet vanaf rechts een goede voorzet geeft en de geheel vrijstaande Manfred Ugalde de bal binnen kan koppen, 1-0. Drie minuten later is het wederom raak en weer is het Manfred Ugalde die na een voorzet van Václav Černý de 2-0 binnenkopt.

FC Twente blijft daarna de betere ploeg en AZ komt niet of nauwelijks aan voetballen toe. Pas in de 24ste minuut is AZ gevaarlijk als vanaf randje 16 meter Tijjani Reijnders uithaalt en daar moet Lars Unnerstall redding brengen. Een zestal minuten later kan, en misschien moet, Manfred Ugalde zijn derde en de derde voor FC Twente maken als hij weer op aangeven van Václav Černý geheel vrijstaand kan schieten maar het schot gaat over.
Een paar minuten voor rust is het Yukinari Sugawara die een voorzet geeft en Sven Mijnans kan uithalen maar het schot wordt geblokt en dan is het Jesper Karlsson die net naast schiet. Rond minuut 55 moet AZ goalie Mathew Ryan tot twee keer toe redding brengen op goede scheten van Anas Salah-Eddine en Ricky van Wolfswinkel.

In de 66ste minuut komt AZ terug in de wedstrijd als Jordy Clasie een pass verstuurt richting Jesper Karlsson en Julio Pleguezuelo de bal volledig mist en dan gaat de AZ aanvaller op Unnerstall af en passeert hem met een droog schot in de korte hoek, 2-1. Het gaat op een neer dan want in de 82ste minuut is het Virgil Misidjan die kan schieten maar zijn schot wordt geblokt en in de tegen aanval een kans voor invaller Mexx Meerdink, na een voorzet van Mayckel Lhado maar ook zijn schot wordt geblokt.

Een minuut of zes extra tijd geeft Allard Lindhout dan en AZ zet nog eens aan maar baten doet het niet en zo eindigt deze aantrekkelijke pot voetbal in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

Opstelling FC Twente: Lars Unnerstall, Joshua Brenet, Mees Hilgers (Julio Pleguezuelo), Robin Pröpper, Gijs Smal, Ramiz Zerrouki (Alfons Sampsted), Michel Vlap (Sem Steijn), Anass Salah-Eddine, Václav Černý, Manfred Ugalde (Virgil Misidjan), Ricky van Wolfswinkel (Max Bruns)

Opstelling AZ: Mathew Ryan, Yukinari Sugawara, Wouter Goes (Sam Beukema), Pantekis Hatzidiakos, Miloš Kerkez (Mees de Wit), Tijjani Reijnders, Jordy Clasie, Jens Odgaard (Mayckel Lhado), Sven Mijnans (Djordje Mihailović), Jesper Karlsson, Vangelis Pavlidis (Mexx Meerdink)

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Gele kaart FC Twente: Julio Pleguezuelo, Václav Černý

Gele kaart AZ: Jesper Karlsson