Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wint in Deventer en stijgt naar plaats 6

Voor de 29ste keer traden GA Eagles en FC Twente tegen elkaar in het strijdperk in het prachtige stadion in Deventer. Beide ploegen wonnen van de voorgaande 18 ieder 10x. De laatste 2 ontmoetingen eindigde in Enschedese winst en de laatste keer dat de 3 punten in Deventer bleven was in 2014. De thuisclub is bezig aan een goede reeks want van de laatste 7 wedstrijden werd er maar 1 verloren, tegen FC Groningen. FC Twente is de laatste 3 duels ongeslagen.

Vandaag begon GA Eagles trainer Kees van Wonderen met de volgende elf:

Warner Hahn

Boyd Lucassen, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Mats Deijl

Jay Idzes, Luuk Brouwers

Iñigo Cordoba, Phillipe Rommens, Ragnar Oratmangoen

Isac Lidberg

Bank: Andries Noppert, Job Schuurman, Cuco Martina, Justin Bakker, Zakaria Eddahchouri, Francis Ross, Ioannis Botos, Quiermo Dumay, Martijn Berden, Jacob Mulenga

FC Twente trainer Ron Jans koos voor de vogende elf:
                                         Lars Unnerstall
Giovanni Troupée, Mees Hilgers, Robin Pröpper, Jayden Oosterwolde
                     Ramiz Zerrouki, Michel Vlap, Michal Sadilek
               Daan Rots, Ricky van Wolfswinkel, Dimitris Limnios

Bank: Jeffrey de Lange, Ennio van der Gouw, Casper Staring, Gijs Smal, Dario Dumić, Max Bruns, Jesse Bosch, Manfred Ugalde, Václav Černý, Denilho Cleonise, Virgil Misidjan

Scheidsrechter bij deze Overijsselse derby is Allard Lindhout.

Beide ploegen begonnen lekker open aan de wedstrijd en het spel ging lekker op een neer. De thuisploeg was dreigender dan de gasten en kregen in het eerste 10 4 corners maar tot grote kansen leidde dit niet. In de 14e minuut de eerste grote kans en die was voor de Eagles als Lars Unnerstall de bak tekort speelt op Robin Pröpper en dan kan Isac Lindberg ertussen komen en op de keeper afgaan maar in plaats van breed te spelen schiet hij zelf en kan Lars Unnerstall de bal blokken.

In de tegenaanval een kans voor FC Twente als Ricky van Wolfswinkel de bal vanuit de 16 terug legt op Michel Vlap en hij haalt uit maar zijn schot eindigt op de lat. Een lekker begin zo van de wedstrijd.

In de 21ste minuut een goede schietkans voor Jayden Oosterwolde als hij een lang bal vanaf de rechterkant goed onder controle kan brengen en de bal vanuit de lucht ineens meeneemt en uithaalt maar zijn schot gaat net over. In de 25ste minuut gaat Mees Hilgers in de fout en kan Isac Lidberg er met de bal vandoor gaan en vanaf de achterlijn de bal terugleggen op Iñigo Cordoba die in één keer schiet en zijn bal raakt de paal. Het eerste half uur is het een wedstrijd die het aankijken meer dan waard is ondanks de soms wat slordigheden bij beide ploegen.

In de 39ste minuut krijgt GA Eagles een corner en staan er 7 spelers van de Eagles in de 5 meter rondom Lars Unnerstall en als de bal voorkomt kan de Twente keeper de bal weg stompen maar precies voor de voeten van Iñigo Cordoba die de bal binnen kans schieten en zo staat het 1-0.

In de 44ste minuut krijgt Ramiz Zerrouki de eerste gele kaart van de wedstrijd voor het tegenhouden van een veelbelovende aanval. Er komt in de eerste helft één minuut blessuretijd bij maar daar gebeurt niets in en zo gaan beide ploegen met de 1-0 stand naar de kleedkamer.

Beide ploegen komen ongewijzigd de kleedkamer uit en beginnen aan de tweede helft. De wedstrijd begon zoals het de eerste helft eindigde, levendig alleen zonder grote kansen. Ron Jans ging in de 58ste minuut wisselen en bracht Václav Černý en Virgil Misidjan ( Vura) binnen de lijnen en gingen Daan Rots en Dimitrios Limnios eruit.

De meeste dreiging in de tweede helft kwam van de thuisploeg maar de echte grote kansen ontbraken. FC Twente versnelt het spel wel en komt vaker in de 16 van de tegenstander maar echt grote kansen creëert de ploeg niet. In de 74ste minuut brengt Ron Jans nu Manfred Ugalde voor Giovanni Troupée, een aanvallende wissel dus. Direct daarna wisselt GA Eagles ook en gaan Isac Lidberg en doelpuntmaker Iñigo Cordoba naar de kant en worden vervangen door Jakob Mulenga en Giannis Botos.

In de 79ste minuut krijgt FC Twente een corner en slingert Dimitrios Limnios de bal voor de goal waar  Manfred Ugalde de bal verlengt en bij de 2e paal staat Ricky van Wolfswinkel geheel vrij staat om de gelijkmaker binnen te koppen, 1-1 Zijn 6e goal van het seizoen.

Direct daarna krijgen de Eagles weer een kans als Jakob Mulenga aan goede kopkans krijgt maar hij kopt te slap in en kan Lars Unnerstall de bal makkelijk pakken.

In de 83ste minuut gaat FC Twente weer in de aanval en komt de bal bij Michel Vlap na een afgeslagen schot van Virgil Misidjan en Michel Vlap speelt Manfred Ugalde in en die legt de bal terug op Ramiz Zerrouki en die haalt uit van een meter of 20 met binnenkant voet en stuurt de bal de kruising in, een prachtige goal en dus de voorsprong voor FC Twente, 1-2. Een gouden wissel van Ron Jans om Manfred Ugalde binnen de lijnen te brengen met zijn 2 assits.

In 4 minuten tijd draait FC Twente de wedstrijd helemaal om en direct daarna gaan beide trainers weer wisselen en komt bij FC Twente Dario Dumić voor Michel Vlap en bij de Eagles komen Frank Ross en Martijn Berden voor Phillipe Rommens en Ragnar Oratmangoen.

Drie minuten extra tijd komt erbij en dus moet FC Twente het nog zo lang volhouden. FC Twente bewaart de rust om de overwinning over de streep te trekken en dan na 94 minuten fluit de scheidsrechter af en wint FC Twente deze derby van het oosten. Weinig kansen gecreëerd maar de winst telt en zo komt FC Twente op 25 punten en passeren SC Cambuur op de ranglijst en zijn nu op plek 6 terug te vinden en houden de Eagles onder zich want bij winst van de Eagles waren die FC Twente gepasseerd.