Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wint in Emmen

De volgende finale voor FC Emmen als de nummer vijf van de rangslijst FC Twente op bezoek komt. Winst is geboden voor FC Emmen om plaats 16 te mijden en FC Twente wil graag plaats vier overnemen dus moest het ook winnen.

De gasten uit Enschede begonnen goed aan de wedstrijd en zette de Emmenaren onder druk maar toch wist de ploeg zich er geregeld onderuit te spelen. Tot echte kansen kwam de ploeg nog niet en het was Mickey van der Hart die redding moest brengen op een inzet van Vávlac Cerný en even later was het dezelfde Twente speler die net voorlangs schoot.

Na een minuut of 15 kreeg FC Emmen grip op het spel en kreeg het een beetje de overhand. Mark Diemers was goed op dreef vandaag en een schot van hem vanaf randje zestien meter ging net voorlangs en Jeremy Antonisse kwam net een teenlengte tekort om een voorzet van Mike te Wierik binnen te werken. Na een kleine twintig minuten spelen kon Mike te Wierik kon koppen uit een vrije trap van Mark Diemers, maar zijn kopbal ging over het doel van Lars Unnerstall. Vervolgens was ook Richairo Živković dichtbij een doelpunt. Hij kreeg de bal in de omschakeling mee, maar mikte net naast de paal. Bij rust stond het dan nog 0-0.

Het duurde in de tweede helft even tot men kansen zag maar na een minuut of 15 was FC Emmen topscorer Ole Romeny dichtbij maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Richairo Živković werd nog eens gevaarlijk na een steekpass van Mark Diemers maar zijn inzet ging rakelings naast.

In de 70ste minuut werd aan de andere kant de score dan geopend als FC Twente een vrije trap krijgt die Michel Vlap in de vrije hoek binnenschiet achter Mickey van der Hart, 0-1. Vijf minuten later verdubbelden de bezoekers de voorsprong al ging dat wel met enig fortuin. Vávlac Cerný kon schieten en via de kuit van Ahmed el Messaoudi werd de bal van richting veranderde waardoor Mickey van der Hart kansloos was, 0-2.

FC Emmen ging daarna op zoek naar een treffer om de wedstrijd misschien toch een wending te geven en bijna werd het beloond als Mark Diemers van een keer of 25 uithaalt en Lars Unnerstall best moeite had met de bal. Ook Oussama Darfalou werd nog eens gevaarlijk met een kopbal maar weer was Lars Unnerstall paraat.

De grootste kans was voor Julius Dirksen als hij ineens van net buiten de zestien meter met een prachtige volley uithaalt en de bal verdween boven de kansloze Lars Unnerstall op de lat en Mickey van der Hart moest nog eens ingrijpen op een kans van Vávlac Cerný maar daar bleef het dan bij en zo nam FC Twente de drie punten mee terug naar Enschede en bleef de thuisploeg zonder punten en moet het nog vechten om de nacompetitie te ontlopen.

FC Emmen: Mickey van der Hart; Mike te Wierik, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate ( Lucas Bernadou), Lorenzo Burnet ( Julius Dirksen); Keziah Veendorp, Ahmed el Messaoudi; Ole Romeny, Mark Diemers, Jeremy Antonisse ( Oussama Darfalou); Richairo Živković ( Mohamed Bouchouari).

FC Twente: Lars Unnerstall; Joshua Brenet ( Alfons Sampsted), Julio Pleguezuelo, Robin Pröpper ( Mees Hilgers), Gijs Smal; Ramiz Zerrouki ( Mathias  Kjølø), Michel Vlap, Michal Sadilek; Vávlac Cerny, Manfred Ugalde ( Denilho Cleonise), Virgil Misidjan ( Ricky van Wolfswinkel).