Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wint in Waalwijk

FC Twente heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen RKC gewonnen (1-2), de eerste zege in Waalwijk sinds 2012. Met de steun van de zeshonderd meegereisde Tukkers gingen de punten mee naar Enschede. Ricky van Wolfswinkel opende de score, waarna Odgaard voor RKC gelijkmaakte. In slotminuut zorgde Dmitris Limnios voor de verdiende zege (1-2).

Trainer Ron Jans zag kort voor de wedstrijd Robin Propper uitvallen vanwege een blessure. Achterin werd zijn positie ingevuld door Max Bruns, het was het basisdebuut voor de jonge verdediger.

Halverwege de eerste helft scoorde Ricky van Wolfswinkel de 0-1. Tijdens een uitbraak samen met Virgil Misidjan zorgden zij samen voor het gevaar en Van Wolfswinkel wist zijn twaalfde treffer van het seizoen te scoren. Nadat RKC wat meer initiatief had in de openingsfase nam Twente daarna de wedstrijd over en kreeg het daarna via onder meer Misidjan, Brenet en Vlap heel goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden.

In de tweede helft was het spelbeeld in het eerste deel gelijk als voor rust. Kansen voor Misidjan en Rots zorgden ervoor dat de tweede Twentse treffer niet werd gemaakt. Aanvaller Odgaard wist aan de andere kant wel doel te treffen, zijn schot belande in de verre hoek en liet Unnerstall kansloos. Twente ging daarna op zoek naar de 1-2, het duurde tot de slotminuut voordat de verdiende zege werd behaald. Na goed doorkoppen van Julio Pleguezuelo scoorde Limnios. De drie punten werden goed gevierd met de supporters in het uitvak.

RKC Waalwijk – FC Twente 1-2 (0-1)

Scoreverloop
23’ Van Wolfswinkel 0-1
74’ Odgaard 1-1
90’ Limnios 1-2

Geel: Van der Venne, Bel Hassani (RKC Waalwijk), Brenet, Bruns (FC Twente)
Scheidsrechter: Martin Perez
Toeschouwers: 5.364

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Oukili, Meulensteen (46’ Bakari), Touba, Büttner (85’ Wouters), Anita, Van der Venne (72’ Kuipers), Van den Buijs (61’ Bel Hassani), Odgaard, Kramer.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Pleguezuelo, Bruns, Smal, Sadilek, Zerrouki, Vlap (78’ Ugalde), Misidjan (78’ Limnios), Van Wolfswinkel, Rots (78’ Cerny).

Bron: FC Twente