Bank: Jasper Schendelaar, Mike Hauptmeijer, Mustafa Saymak, Leandro Fernandes, Gabi Caschili, Elikia Mbinga, Ryan Koolwijk, Gervane Kastaneer, Samir Lagsir, Chardi Landu

Ramiz Zerrouki, Michal Sadilek

Dimitris Limnios, Michel Vlap, Virgil Misidjan

Manfred Ugalde

Bank: Jeffrey de Lange, Ennio van der Gouw, Jayden Oosterwolde, Mees Hilgers, Luca Everink, Dario Dumić, Jesse Bosch, Casper Staring, Václav Cerný, Ricky van Wolfswinkel, Denilho Cleonise, Daan Rots

Alex Bos is vanavond de scheidrechter. PEC Zwolle begint goed aan de wedstrijd dat veelvuldig de aanval zoekt en binnen 4 minuten als 2 hoekschoppen mag nemen, In de 13e minuut krijgt Luka Adzic een schietkans maar zijn schot gaat een meter naast en achterna was het beter geweest om de bal breed te spelen op Mees de Wit maar Luka Adzic ging voor eigen succes.

In de 15e minuut zijn het de gasten uit Enschede die op voorsprong komen als Dimitris Limnios de 0-1 binnen frommelt. Een minuut of 6 later is het Manfred Ugalde die gevaarlijk kan worden maar zijn inzet wordt gekeerd.

Daarna is FC Twente de betere ploeg en krijgt via Michel Vlap en Manfred Ugalde nog gevaarlijke momenten die niet tot doelpogingen komen. In de 32ste minuut is het Virgil Misidjan die een grote kans krijgt als hij geen medespeler weer te vinden, weer een kans verloren. Twee minuten later is het Slobodan Tedić die na een mooie combinatie met Luka Adzić het eens probeert maar hij schiet over. In de 39ste minuut is het dan weer raak als Manfred Ugalde de 0-2 binnenkopt. Twee minuten later lijkt PEC Zwolle terug te komen in de wedstrijd als Thomas van den Belt kan schieten maar het is Julio Pleguezuelo die met een uitgestoken been een tegentreffer voorkomt. Met de 0-2 stand gaan beide ploegen dan rusten.

Twee ongewijzigde teams beginnen aan de 2e helft en na 7 minuten is de wedstrijd beslist als Giovanni Troupée de bal voorgeeft en Michel Vlap wil koppen maar de bal gaat via Yuta Nakayama naar Virgil Misidjan en die schiet de 0-3 hard binnen. Het leek dat Virgil Misidjan buitenspel staat maar Bram van Polen die buiten de lijn is gestaan heft dat op.

In de 56ste minuut gaat Bram van Polen naar de kant en komt Mustafa Saymak in de ploeg. Ook FC Twente gaat dan wisselen en brengt Václav Cerný en Jesse Bosch voor Michel Vlap, die het blijkbaar niet eens is met zijn wissel gezien zijn houding, en Virgil Misidjan.

Een minuut of 5 later gaat PEC Zwolle ook nog maar eens wisselen en komen Samit Lagsir en Ryan Koolwijk binnen de lijnen voor Luda Adzić en Rico Strieder.

FC Twente doet het een beetje rustig aan in deze 2e helft en PEC Zwolle kan niet meer en zo kabbelt de wedstrijd voort met nog wel wat tempo in de wedstrijd maar kansen zijn er niet of nauwelijks te zien.

Ricky van Wolfswinkel en Denilho Cleonise mogen ook nog minuten maken en zij vervangen Manfred Ugalde en Ramiz Zerrouki in de 78ste minuut.

PEC Zwolle zet nog wel een keer aan in het laatste kwartier en brengt in de 80ste minuut ook nog Gervane Kastaneer en Gabi Caschili voor Thomas van den Belt en Slobodan Tedic. In de 84ste minuut is het Mees de Wit die Lars Unnerstall tot een redding dwingt als hij uithaalt van een meter of 25, prima schot en dito redding. Ook FC Twente gaat in de 87ste minuut ook nog wisselen en brengt het Daan Rots voor Dimitris Limnios en in de 89ste minuut doet PEC Zwolle nog wat terug als Samit Lagsir op zeer fraaie wijze de 1-3 maakt maar dat is puur voor de statistieken.

Drie minuten blessuretijd komt er dan bij maar daarin gebeurt niets meer en zo won FC Twente deze Overijsselse derby.

Voor PEC Zwolle is het duidelijk. Er zal in de winterstop echt iets bij moeten anders lijkt degradatie niet af te wenden en FC Twente klimt naar plek 4 in de eredivisie.