Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wint laatste wedstrijd van 2022

Een week voor de hervatting van het seizoen in de Eredivisie heeft FC Twente vrijdagmiddag op het Trainingscentrum in Hengelo een oefenwedstrijd gespeeld tegen sc Heerenveen. Het duel, dat werd gespeeld over drie helften van 45 minuten, eindigde in een 2-0 zege voor de ploeg van trainer Ron Jans.

In de openingsfase zorgde FC Twente voor het eerste gevaar en kreeg het via onder meer Virgil Misidjan, Ramiz Zerrouki en Michal Sadilek de eerste mogelijkheden om de score te openen. Zij vonden Heerenveen-goalie Andries Noppert op hun pad. Na ruim een half uur spelen was het wel raak. Uit een afgeslagen corner scoorde Misidjan op prachtige wijze (1-0). Van de linkerkant van het veld schoot Misidjan uit de draai de bal met rechts onhoudbaar achter Noppert. Een schitterende goal en een verdiende voorsprong voor FC Twente. In de tweede helft hield Lars Unnerstall zijn ploeg een paar goed op de been en was FC Twente aan de andere kant gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn. De 2-0 viel binnen de negentig minuten. Gijs Smal schoot van afstand de bal strak in de kruising.

Nieuwkomer Alfons Sampsted maakte in het derde blok zijn eerste speelminuten in het FC Twente-shirt. De IJslandse verdediger tekende dinsdag een contract en voegde zich een dag later bij de selectie van Ron Jans. In de slotfase werd er niet meer gescoord, zodat de 2-0 bleef staan.

FC Twente – sc Heerenveen 2-0 (2-0) (1-0)
3 x 45 minuten

Scoreverloop
36’ Misidjan 1-0
87’ Smal 2-0

Scheidsrechter: Jorg Ordelmans
Gele kaarten: Zerrouki (FC Twente).

Opstelling FC Twente 1e helft: Unnerstall, Salah-Eddine, Hilgers, Pröpper, Smal, Sadilek, Zerrouki (31’ Vlap) , Steijn, Misidjan, Van Wolfswinkel, Cerny.

Opstelling FC Twente 2e helft: Unnerstall, Salah-Eddine, Hilgers, Pröpper, Smal, Sadilek (78’ Kjølo), Vlap, Steijn (78’ Staring), Misidjan (78’ Cleonise), Van Wolfswinkel (78’ Ugalde), Cerny (78’ D. Rots).

Opstelling FC Twente 3e helft: Tyton, Sampsted, Everink, Bruns, M. Rots, Kjølo, Staring, Vlap (107’ Van Leeuwen), D. Rots, Ugalde, Cleonise.

Trainer Ron Jans keek na afloop goed terug op het oefentreffen met de Friese formatie. “Ik ben heel tevreden met dit duel. Ook over het fysieke, we hebben veel spelers minuten kunnen geven. Over de eerste vier oefenwedstrijden van deze winterstop was ik niet zo tevreden”, geeft Jans aan. “Dat was heel wisselvallig, zowel individueel en als team. Na rust hadden we vandaag Lars Unnerstall een paar keer nodig, maar voor de rest hebben we de hele wedstrijd gedomineerd. Alleen hadden we een paar keer vaker moeten scoren. Al waren de twee goals geweldige doelpunten.”

Na een half uur spelen moest Ramiz Zerrouki de strijd staken. “Ik denk dat het positief is richting volgende week”, vervolgt Jans. “Ramiz heeft al een hechting in zijn been gehad, al zit er altijd een vraagteken bij."

Het duel met Heerenveen kende vrijdagmiddag drie helften; 135 minuten voetbal op een van de laatste dagen van 2022. Vlak voor de hervatting van het seizoen kreeg zo iedereen in de selectie de nodige speelminuten. Jans: “We hebben geen elf spelers, maar veel meer jongens die daarvoor in aanmerking komen. Een aantal spelers hebben zich vandaag heel goed laten zien.”