Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wint nipt van PEC Zwolle

De nummer 5 van de eredivisie FC Twente ontvangt vanavond in de eigen Grolsch Veste de nummer 18 PEC Zwolle. De Zwollenaren die een goed begin hadden van 2022 en de vorige wedstrijd heel sneu van Feyenoord verloren hebben de punten hard nodig om het gat naar de ploegen boven hun niet groter te laten worden. De thuisploeg daarentegen hebben tot nu toe een prima seizoen en zullen bij winst de aansluiting met de 4e plaats behouden. FC Twente mist vanavond trainer Ron Jans die positief is getest op corona en hetzelfde lot is beschoren voor Andries Ulderink. Ivar van Dinteren neemt de taken waar samen met Jeffrey de Visscher.
 

20220319_195736     20220319_195958

De namen van vanavond:
 

Screenshot_20220319-190119_Twitter _1_     Screenshot_20220319-190113_Twitter _1_
 

20220319_200059     20220319_200219     20220319_200042

Scheidsrechter hedenavond was de heer Edwin van de Graaf en om iets na 20.00 uur floot hij voor het begin en mocht PEC Zwolle de wedstrijd beginnen.

In de 11e minuut de eerste grote kans in de wedstrijd en die is voor de thuisploeg in de persoon van Virgil Misidjan als Daan Rots de bal van een Zwolle speler afsnoept en de bal dan speelt op Misidjan en die moet eigenlijk scoren maar Kostas Lamprou kan redden. Een paar minuten later geeft Gijs Smal een prachtige pass achter de Zwolsche defensie op Ricky van Wolfswinkel en die neemt de bal geweldig aan maar krijgt dan zijn voet niet goed achter de bal om te kunnen scoren.

In de 19e minuut is het dan raak als Virgil Misidjan op links Michel Vlap wegstuurt maar zijn pas lijkt te kort voor Vlap want Thomas van den Belt kan de situatie klaren maar doet dat veel te slap waardoor Vlap hem de bal kan afpakken en de bal direct voorgeeft waar Daan Rots geheel vrijstaat en de 1-0 binnen knalt.  

20220319_195828

PEC Zwolle heeft het heel erg moeilijk met het hoog druk zetten wat FC Twente doet en daardoor komen ze er bijna niet uit en is de thuisploeg in het eerste half uur verreweg de betere ploeg terwijl ze best met wat ruimte achter hun verdediging spelen alleen PEC Zwolle komt daar niet of nauwelijks. Het enigste gevaar wat PEC Zwolle kan creëren in het eerste half uur is een voorzet van Pelle Clement geeft vanaf rechts en de voorzet wordt geraakt met de arm door Julio Pleguezuelo maar de arm is keurig langs het lichaam dus van een strafschop is geen sprake.

In de 36ste minuut een schitterende pass van Ramiz Zerrouki achter de verdediging op Daan Rots en die staat dan vrij voor de keeper alleen hij neemt de bal slecht aan waardoor de kans verloren gaat. In de 41ste gaat bijna Lars Unnerstall in de fout als hij een terugspeelbal helemaal verkeerd aanneemt en dan komt Mustafa Saymakl aangesneld om daarvan te profiteren maar de keeper kan de bal net op tijd wegschieten maar de beide spelers komen nog in contact met elkaar waardoor Saymak veel pijn heeft en hij kan niet verder en moet dus vervangen worden en dan komt Gervane Kastaneer voor hem binnen de lijnen.

Er komen dan 2 minuten extra tijd bij en in die eerste minuut daarvan een prachtige pass door de defensie van PEC Zwolle en Michael Vlap komt vrij in de 16 meter en schiet dan uit een moeilijke hoek op goal en in het zijnet terwijl Ricky van Wolfswinkel geheel vrij staat en dat Vlap ook even laat weten. Gescoord wordt er niet meer dus blijft de 1-0 op het bord.

20220319_210715

Twee ongewijzigde teams betreden na rust het speelveld en in de eerste minuut na rust krijgt Thomas van den Belt een gele kaart en daarmee mist hij over 2 weken de IJsselderby. Direct daarna een aanval van de thuisploeg en kan Julio Pleguezuelo uithalen maar de bal wordt op de lijn gered. In de 52ste minuut krijgt Kenneth Paal een gele kaart nadat hij Daan Rots van achteren aantikt.

In de 58ste redt Lars Unnerstall FC Twente als Kenneth Paal de bal voorgeeft vanaf rechts en Thomas van den Belt de bal kan koppen maar een katachtige reactie van de Twente keeper red FC Twente van de gelijkmaker. Direct daarna gaat PEC Zwolle wisselen en komen Slobodan Tadić, Max de Waal en Luka Adzić voor Maikel van der Werff, Pelle Clement en Thomas van den Belt. PEC Zwolle wisselt dus aanvallend en het is dus alles of niets voor de ploeg van Dick Schreuder en dat betekend dat FC Twente meer en meer ruimte krijgt voorin.

Virgil Misidjan en Daan Rots gaan er dan in de 72ste minuut uit bij FC Twente en worden vervangen door Vávlac Cerný en Dimitris Limnios.

Een paar minuten later moet weer Lars Unnerstall redding brengen op een vlammend schot van Daishawn Redan van binnen de 16 meter. PEC Zwolle bijt meer en meer van zich af en dringt FC Twente steeds verder terug. Met nog 8 minuten te gaan gaat Michel Vlap naar de kant en komt Kik Pierie binnen de lijnen bij FC Twente. In de 87ste minuut een geweldige actie van Joshua Brenet als hij overal door slalomt en iedereen verwacht dat hij de bal gaat spelen maar hij loopt gewoon door en vergeet dan alleen te scoren want zijn inzet is te slap en kan makkelijk gepakt worden door Kostas Lamprou, wat een actie van Brenet en iets later komt Joshua Brenet aan de rechterkant doorkomt en de bal voorgeeft op Vávlac Cerný maar die schiet dan over. Dan komt bij PEC Zwolle nog Eliano Reijnders voor Sai van Wermeskerken.

Vier minuten extra tijd komen er dan bij en in die extra tijd gebeurt niets meer en zo wint FC Twente na een prima eerste helft en een hele moeizame tweede helft en laat PEC Zwolle dure punten liggen.   

20220319_215857