Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wint oefenduel van Fortuna Düsseldorf, aangevuld met video

Als afsluiting van de trainingsweek in Duitsland speelde FC Twente vrijdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. Het duel werd gespeeld in het Paul Janes Stadion in Düsseldorf en eindigde in een 1-5 overwinning voor de ploeg van trainer Ron Jans.

Nadat de thuisploeg na acht minuten op voorsprong was gekomen, scoorde Vaclav Cerny na een half uur spelen de gelijkmaker. De aanvaller maakte een goede actie over de rechterflank en stond aan het eind van de aanval om de 1-1 te maken. De wedstrijd tegen de club uit de 2. Bundesliga, die komende week al beginnen aan de competitie, bestond uit drie blokken. Na de eerste 45 mintuten speelde de basis nog een kwartier, waarna na zestig minuten een volledig nieuw elftal in het veld kwam. Zij speelden de laatste helft van 45 minuten.

Na 70 minuten spelen wist Daan Rots een snelle counter af te ronden, waardoor FC Twente een 1-2 voorsprong nam. FC Twente bleef aandringen en kwam kort daarna zelfs op 1-3. Manfred Ugalde kopte de bal op de lat en in de rebound schoot Casper Staring raak. Daan Rots beloonde zich even later opnieuw. Na een mooie pass van Julio Pleguezuelo van achteruit was Rots zijn tegenstander te slim af en scoorde hij de 1-4. In de slotminuut werd het ook 1-5. Manfred Ugalde werd neergehaald in de 'zestien', waarna Michel Vlap de vijfde Twentse treffer van de middag scoorde.

Zaterdag 16 juli speelt FC Twente haar volgende oefenduel. Dan is in Lohne Werder Bremen de tegenstander.

Fortuna Düsseldorf - FC Twente 1-5 (1-1)

Scoreverloop
08' Hennings 1-0
32' Cerny 1-1
71' Daan Rots 1-2
78' Staring 1-3
94' Daan Rots 1-4
105' Vlap 1-5 pen.

Scheidsrechter: Robin Braun

Opstelling FC Twente 1e helft: Karssies, Everink, Hilgers, Pröpper, Smal, Kjølø, Zerrouki, Steijn, Cleonise, Van Wolfswinkel, Cerny.

Opstelling FC Twente 2e helft: El Maach, Sybrandy, Bruns, Pleguezuelo, Mats Rots, Mokotjo, Staring, Vlap, Misidjan (100' Irakli Yegoian), Ugalde, Daan Rots.

Bron: FC Twente