Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wint oefenwedstrijd in Duitsland

FC Twente heeft gistermiddag een besloten oefenwedstrijd met 2-1 gewonnen van het Duitse Rot Weiss Essen. Voor de Twentse goals waren Daan Rots en Carel Eiting verantwoordelijk. Lars Unnerstall, Michel Vlap en Robin Pröpper waren niet aanwezig bij deze wedstrijd.

De eerste helft had FC Twente het moeilijk tegen de Duitsers die uitkomen op het derde niveau in Duitsland al kwam de ploeg wel via Daan Rots op voorsprong. Carel Eiting maakte na rust de 2-0 en in de tweede helft hadden de Tukkers de overhand. Door een fout in de Twentse opbouw scoorde Moussa Doumbouya de 2-1 en dat was tevens de eindstand.

Schrik was er om het uitvallen van Sem Steijn na een forse botsing. De aanvaller voelde zich duizelig en werd daarom gewisseld. Joshua Brenet speelde voor het eerst in lange tijd weer 90 minuten en FC Twente watcher Leon ten Voorde was aanwezig bij de wedstrijd en meldde dat Gijs Besselink een prima indruk achterliet en Lucas Vennegoor of Hesseling (zoon van Jan) viel ook nog in.

Op de site van FC Twente zei trainer Joseph Oosting dat hij blij was met het resultaat en een positief gevoel aan deze wedstrijd heeft overgehouden “Wanneer we in een week als deze een oefenduel spelen dan wil je er ook een echte wedstrijd van maken. We nemen richting die oefenwedstrijd mee wat we normaal ook willen bereiken in een wedstrijd. "Je kunt in de regio spelen tegen een Nederlands team, maar dit is leuker, je treft een andere voetbalcultuur" vervolgde Oosting.

FC Twente speelde met de volgende namen: Issam el Maach, Joshua Brenet, Max Bruns (Mees Hilgers), Sven van Hoorenbeeck, Gijs Smal (Harrie Kuster), Gijs Besselink, Carel Eiting (Lucas Vennegoor of Hesselink), Sem Steijn (Mathias Kjølø), Mitchell van Bergen, Ricky van Wolfswinkel, Daan Rots

Bron: FC Twente en Tubantia