Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wint Overijssels onderonsje in Deventer

Een Twents onderonsje vandaag op De Adelaarshorst als GA Eagles en FC Twente de strijd met elkaar aangaan. Tevens zijn het de nummers 5 en 4 van de eredivisie op dit moment en dat is heel verassend, vanuit Deventer zicht want wie had dit verwacht voor het begin van de competitie. Het onderlinge verschil tussen beide teams is maar vijf punten in het voordeel van FC Twente.

Onder een hels kabaal van het vuurwerk komen de spelers het veld op en na 35 seconden ligt de bal al in het netje. Via Daan Rots komt de bal aan de rechterkant bij Sem Steijn en die geeft bijna op de achterlijn de bal voor op Manfred Ugalde en die kopt de bal diagonaal binnen, 0-1. In de 8ste minuut een schot van Phillipe Rommens en zijn zwabberbal beland in de handen van Lars Unnerstall.

De thuisploeg is door de tegengoal niet van slag en zoekt veelvuldig de aanval maar de volgende kans is weer voor de bezoekers als in de 13e minuut Manfred Ugalde zich knap vrij draait op randje zestien meter maar zijn schot is te slap.

In de 24ste minuut een snelle aanval van FC Twente als een lange bal van achteruit van Daan Rots komt bij Manfred Ugalde en die houd Jamal Amofa van zich af en krijgt de bal bij Sem Steijn en die schuift de 0-2 binnen. Een paar minuten later komt Jamal Amofa goed weg als hij opzettelijk hands maakt als een lange bal voorbij hem lijkt te gaan en dan was het een grote kans geworden voor FC Twente. Toch vreemd dat de scheidsrechter hier niets mee doet. Een kopbal van Oliver Valaker Edvardsen gaat dan naast en na goed voorbereidend werk van Jakob Breum komt Sylla Sow door aan de rechterkant. Vanuit een moeilijke hoek schiet hij de bal op doelman Lars Unnerstall. In de laatste minuut denk Michal Sadilek dat hij de derde Twentse treffer maakt alleen in aanloop naar de goal maakt Manfred Ugalde een overtreding en zo wordt de goal afgekeurd.

Met twee verse krachten probeert René Hake na rust het tijd te keren en zijn ploeg zet dan ook vol aan. Het speelt uitstekend en dat resulteerde net in een grote kopkans voor Willumsson. Hij kopt over. Even later komt Bas Kuipers door aan de linkerkant, maar stuit met zijn inzet op Lars Unnerstall.

In de 71ste minuut komt de thuisploeg terug in de wedstrijd als een vrije trap van Phillipe Rommens door Joris Kramer voor het doel gekopt word en een Twente verdediger de bal precies voor de voeten kopt van invaller Enric Llansana en die haalt doeltreffend uit, 1-2. Dit geeft de Deventer burger weer moed maar dat duurt helaas voor hun maar dat duurt niet lang als doelpuntmaker Enric Llansana weer gaat schieten maar dat tegen een tegenstander aan en via de counter is het Daan Rots die Younes Taha achter de Deventer defensie wegstuurt en die blijft ijzig kalm voor Jeffrey de Lange en chipt de bal in de goal, 1-3. De wedstrijd lijkt beslist nu, of kunnen de Eagles nog éénmaal de rug rechten en er vol voor gaan?

In de 85ste minuut krijgt Sylla Sow nog een goede kans maar Lars Unnerstall kan redding brengen op de inzet van de aanvaller. De thuisploeg geeft nog alles maar ook met zes minuten extra tijd lukt het de ploeg niet om terug te komen in de wedstrijd. Zo blijft het bij de 1-3 en gaan de punten mee naar Enschede en komt FC Twente op twee punten achterstand van nummer twee Feyenoord op de ranglijst. De Deventenaren blijven op plaats vijf. Zo wint de ene Drentse trainer van de andere Drentse trainer.

Opstelling GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Jamal Amofa (Enric Llansana), Joris Kramer 9Vi, Bas Kuipers, Phillipe Rommens, Willum Thor Willumsson, Evert Linthorst (Bobby Adekanye), Jakob Breum (Thibo Baeten), Sylla Sow, Oliver Valaker Edvardsen (Victor Kaj Edvardsen)

FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted, Alec van Hoorenbeeck, Robin Pröpper, Gijs Smal, Mathias Kjølø (Carel Eiting), Sem Steijn (Ricky van Wolfswinkel), Michael Sadilek, Daan Rots (Max Bruns), Manfred Ugalde (Mitchell van Bergen), Youri Regeer (Younes Taha)

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Gele kaart(en) GA Eagles: Bas Kuipers