Bank: Jeffrey de Lange, Ennio van der Gouw, Julio Pleguezuelo, Gijs Smal, Luca Everink, Dario Dumic, Jesse Bosch, Max Bruns, Casper Staring, Vaclac Cerný, Dimitris Limnios, Denilho Cleonisse.

Said Bakari, Melle Meulensteen, Ahmed Touba, Dario van den Buijs, Alexander Büttner

Vurnon Anita, Ilias bel Hassani, Ayman Azhil,

Jens Odgaard, Lennerd Daneels

Bank: Jens Teunckens, Issam el Maach, Jurien Gaari, Shawn Adewoye, Thierry Lutonda, Lars Nieuwpoort, Achraf el Bouchataoui, Sebbe Augustijns, Yassin Oukili, Finn Stokkers, Roy Kuipers

De ervaren 46 jarige Pol van Boekel was de scheidsrechter hedenmiddag en om 12.15 floot hij voor het begin van de wedstrijd.

De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud en de bal lag al in het netje en is het Ricky van Wolfswinkel die met geluk de 1-0 op het bord schiet na een klutssituatie. In de 5e minuut stuurt Michal Sadilek aan de linkerkant Daan Rots weg en die geeft de bal voor en Michel Vlap staat helemaal vrij en neemt de bal aan en kapt Ahmed Touba uit en schiet de 2-0 binnen. Wat een begin van de thuisploeg zeg.

In de 10e minuut reageert RKC door middel van Jens Odgaard die uithaalt van een meter of 18 en de bal gaat schitterend in de kruising en zo staat het 2-1. Hier ging een foute inspeelpass van Jayden Oosterwolde aan vooraf.

In het eerste gedeelte van de eerste helft golfde het spel heen en weer waarbij de gasten uit Waalwijk iets meer balbezit hadden en ook meer corners kregen maar beide ploegen wisten geen echte kansen meer uit te spelen. In minuut 18 een mogelijkheid voor FC Twente als een schot van Michel Vlap geblokkeerd wordt door Ahmed Touba.

Het weer wordt er in ieder geval niet beter op want het regent pijpenstelen in Enschede. In de 41ste minuut een mooie aanval van de thuisploeg als Ramiz Zerrouki de bal uit een RKC ingooi onderschept en gaat dribbelen richting de “16” en daar Virgil Misidjan aanspeelt en die kaatst de bal terug en dan haalt Ramiz Zerrouki met links uit maar recht op de keeper af. Het laatste kwartier van de eerste helft is duidelijk voor FC Twente. Met 2 minuten extra tijd erbij werd er niet meer gescoord en gingen beide ploegen met een 2-1 stand naar de kleedkamer.

Na rust heeft RKC gewisseld en is Dario van den Buijs in de kleedkamer gebleven en voor hem in de plaats is Shawn Adewoye gekomen. Een offensieve wissel.

Het eerste schot zien we in de 53ste minuut als Michel Vlap Ricky van Wolfswinkel aanspeelt en die haalt uit maar de keeper kan de bal stoppen. Direct daarna moet Ricky van Wolfswinkel scoren als keeper Etienne Vaessen in de fout gaat als een lange bal van achteruit naar de spits van FC Twente wordt gespeeld en de keeper komt uit en kan de bal wegkoppen maar kopt de bal tegen Ricky van Wolfswinkel aan en die kan dan scoren maar kan invaller Shawn Adewoye de bal net voor de spits zijn voeten wegtikken en dan krijgt nog Virgil Misidjan nog een kans maar weer red de invaller en zo gaat deze kans verloren.

In de 59ste minuut krijgt FC Twente weer een cadeautje van RKC als Ayman Azhil de bal verkeerd terugspeelt en daar kan weer Ricky van Wolfswinkel tussen komen en die ziet helaas Daan Rots over het hoofd want die staat er beter voor maar hij schiet zelf en die bal gaan naast.

In de 65ste minuut gaat RKC maar liefst 3x wisselen en komen Roy Kuipers, Thierry Lutonda en Achraf el Bouchataoui in de ploeg voor Lennert Daneels, Alexander Büttner en Ayman Azhil.

Ron Jans gaat dan ook wisselen en komt Vaclac Cerný in de ploeg voor Virgil Misidjan. Direct daarna komt bij RKC nog Finn Stokkers in de ploeg en gaat Ilias bel Hassani naar de kant. Direct daarna krijgt FC Twente weer een grote kans als Ricky van Wolfswinkel vanaf de rechterkant naar binnen trekt en Vaclac Cerný aan wil spelen maar hij speelt hem achter de man. Direct daarna komt FC Twente echt goed weg als de bal voorgegeven wordt vanaf de linkerkant en Lars Unnerstall de bal vangt maar los laat en dan scoort Finn Stokkers maar de scheids heeft gefloten en waarom hij fluit is niet duidelijk. Stokkers doet werkelijk niks en Unnerstall laat gewoon de bal los en Stokkers schiet binnen. Onbegrijpelijk waarom de scheids hier fluit en ook trainer Oosting geloofd het ook niet en krijgt voor protesteren de gele kaart. Hier komt FC Twente echt goed weg.

RKC blijft aanzetten om de gelijkmaker te forceren en de thuisploeg moet terug. In de 87ste minuut komen Dimitris Limnios en Jesse Bosch nog in de ploeg voor Daan Rots en Michel Vlap. In de 89ste minuut krijgt Shawn Adewoye een rode kaart.

Er komen dan 6 minuten extra tijd bij en direct daarna krijgt Jayden Oosterwolde de kans om de wedstrijd te beslissen. Denilho Cleonisse komt dan nog voor Ricky van Wolfswinkel  en even later krijgt Jens Odgaard nog een gele prent. FC Twente blijft overeind en krijgt via Denilho Cleonisse en Vaclac Cerný nog de kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dat lukt niet maar aan de andere kant gebeurt ook niks en daarom blijft het dan 2-1. Een verdiende overwinning voor FC Twente maar wel een beetje met hulp van scheidsrechter Pol van Boekel.