Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wint verdient van PSV in De Grolsch Veste

twentepisvee

Negen jaar geleden won FC Twente voor het laatst tegen PSV in Enschede en zou het nu weer een keer gebeuren? FC Twente draait lekker de laatste tijd maar ook PSV doet het prima en scoort veel goals ……………. Maar hebben nog niet de 0 gehouden.

Opstelling FC Twente                                      Opstelling PSV
Screenshot_20220903-175148_Twitter   Screenshot_20220903-211656_Twitter

Screenshot_20220903-175156_Twitter _1_

Scheidsrechter hedenavond was Danny Makkelie en om kwart voor 7 floot hij voor het begin van de wedstrijd.

FC Twente zet de toon in de eerste helft en zetten de ploeg uit de Lichtstad vol onder druk en daardoor speelt PSV met de linies teveel uit elkaar en daar maakt FC Twente goed gebruik van. Christos Tzolis is vroeg in de wedstrijd alert en via een snelle uitbraak zet hij keeper Walter Benitez aan het werk. Gijs Smal is een paar minuten later gevaarlijk met een vrije trap maar weer is Walter Benitez paraat. In de 17e minuut komt FC Twente op voorsprong als Vávlac Cerný op schitterende wijze raak schiet en de thuisploeg verdient op 1-0 zet. PSV zal in de achtervolging moeten en helemaal als dezelfde Vávlac Cerný met een schitterende volley de 2-0 tegen de touwen knalt in de 24ste minuut.

Gijs Smal zet de PSV goalie weer aan het werk met een prima schot laag in de linkerhoek maar weer is de PSV goalie attent en direct daarna de eerste kans voor PSV met Cody Gakpo maar Lars Unnerstall doet wat hij moet doen, de bal tegen houden en in de tegenaanval is Daan Rots gevaarlijk met een goed schot maar het schot komt op de vuisten van Walter Benitez. Er komen drie minuten extra tijd bij in de eerste helft en daarin gebeurt niks en zo gaan beide ploegen met de dik verdiende voorsprong voor een prima spelend FC Twente naar de kleedkamer.

Screenshot_20220903-211136_Twitter

Twee ongewijzigde teams betreden na rust het speelveld en kan FC Twente het prima spel uit de eerste helft vast houden. PSV komt wel anders uit de kleedkamer want gaan nu ook ineens voetballen en probeert FC Twente vast te zetten. Tien minuten na rust komt de ploeg van Ruud van Nistelrooij dichterbij als Guus Til een beetje gelukkig de aansluitingstreffer maakt, 2-1.

Dat was tevens de laatste actie van Guus Til want hij mag samen met Johan Bakayoko en Jordan Teze naar de kant en voor hen komen Yorbe Vertessen, Phillip Mwene en Anwar el Ghazi en een minuut of vijf later gaan Vávlac Cerný en Daan Rots bij FC Twente naar de kant en worden vervangen door Wout Brama en Virgil Misidjan.

Wout Brama is in de 65ste minuut heel dichtbij als hij een afvallende bal ineens op de slof neemt maar de bal gaat net naast en even later schiet Christos Tzolis net naast. PSV geeft dan nog eens gas om de gelijkmaker te forceren maar tot veel lansen komen ze niet. Ramalho is er nog het dichtsbij maar zijn kopbal komt boven op de lat en daar blijft het dan bij en wint FC Twente eindelijk weer eens van PSV en dat was verdiend en daarmee staat FC Twente nu in punten gelijk met de Eindhovenaren, beide 12 punten uit 5 wedstrijden. Gele kaarten waren voor Robin Pröpper en Phillip Max. Eindstand 2-1.