Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente wint zeer matige "derby van het oosten"

FC Twente - Heracles
Vandaag op eerste paasdag een dag waar vele voetbalfans uit Twente naar uitgekeken hebben want de echte derby van het oosten tussen FC Twente en Heralces Almelo stond op het programma. Velen verwachten een spektakelstuk maar die dat verwachten kwam helaas bedrogen uit want het werd een wedstrijd om snel te vergeten. FC Twente gaf helaas geen gehoor aan de boodschap van hun fans voor de wedstrijd want met name van de laatste woorden in de leus Twentse paastradities: eier tikk'n en de fik d'r in - die de volledig eerste ring van Vak-P sierde - kwam maar bar weinig terecht.
Bij Heracles was de vraag of spelmaker Ajdin Hrustić kon aantreden nadat hij de vorige week een doodschop kreeg in een interland met Australië maar hij bleek fit genoeg. Emil Hansson was dat niet en dat was een aderlating voor de mannen van Erwin van de Looi.
Het was echt maar twee minuten genieten in deze wedstrijd en dat alleen voor de fans van de thuisploeg dan want een opleving van twee minuten bracht hun de winst. Een flits van Daan Rots en Myron Boadu aan het begin van de tweede helft was het enige hoogtepunt in de broedertwist die uitmondde in een zaadpot.
Vanaf het begin af aan was het een langzaamaan wedstrijd en pas in de 30ste minuut zag men de eerste kans. Ricky van Wolfswinkel kreeg de eerste kans op aangeven van Myron Boadu. Michael Brouwer kon redding brengen na slap verdedigen van Kelvin Leerdam. Dat was echt de enigste kans in de gehele eerste helft. Heracles kwam 45 minuten lang geen moment in de problemen en bleef aanvankelijk gemakkelijk overeind in De Grolsch Veste. FC Twente was geen schim van de heersende ploeg die het kan zijn, zeker in eigen huis. De thuisploeg speelde een hele lome eerste helft en speelde met heel weinig tempo. De gasten uit Almelo hielden de rijen gesloten en wilden er geen echte wedstrijd van maken.
In de hoop op wat meer creativiteit bracht Joseph Oosting in de rust Youri Regeer binnen de lijnen als vervanger van Alfons Sampsted. De IJslander stond op de plek van banneling Joshua Brenet, maar maakte net als zijn ploeggenoten een povere indruk.

Onder aanvoering van Daan Rots ging FC Twente in het tweede bedrijf op jacht naar de 1-0. Hij kent de verhoudingen tussen beide clubs als geen ander. Waar Daan Rots vlak na de theepauze naliet om de ban te breken voorzag hij met zijn actie en matige schot De Grolsch Veste wel van nieuw leven.

Vak-P ontwaakte daardoor en die vocale boost betaalde zich een minuut later al uit in de vorm van een doelpunt. Het goudhaantje was Myron Boadu, die met zijn laatste actie voordat hij werd gewisseld voor de licht geblesseerde Michel Vlap, het stadion toch nog in vuur en vlam zette met de 1-0.
In de hoop op een resultaat moest Heracles de verdedigende stellingen wel een keer verlaten. Daarmee werd direct pijnlijk duidelijk waarom Heracles Almelo slechts vier punten boven de degradatiestreep staat.

Heracles was niet bij machte om de aartsrivaal te pijnigen. Het bleef bij de 1-0, al kwam FC Twente in de blessuretijd nog heel goed weg toen Mario Engels namens de bezoekers de paal raakte. Daarmee komt Champions League-voetbal wel steeds dichterbij voor FC Twente, dat op haar beurt buurman Heracles dieper in de problemen drukt. Wil Heracles definitief weg zien te klimmen uit het degradatiemoeras, dan moet het elftal van trainer Erwin van Looi woensdag op Erve Asito zien te stunten tegen AZ.

FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted (Youri Regeer), Max Bruns, Robin Pröpper (Alec van Hoorenbeeck), Gijs Smal, Mathias Kjølø, Michal Sadilek, Daan Rots (Mees Hilgers), Sem Steijn (Gijs Besselink), Ricky van Wolfswinkel, Myron Boadu (Michel Vlap)

Heracles: Michael Brouwer, Navajo Bakboord, Kelvin Leerdam (Sven Sonnenberg), Justin Hoogma, Fredrik Oppegård, Brian de Keersmaecker, Ajdin Hrustić (Mario Engels), Bryan Limbombe (Mohamed Sankoh), Jordy Bruijn (Marko Vejinović), Ruben Roosken (Thomas Bruns), Jizz Hornkamp

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaart(en) FC Twente: Ricky van Wolfswinkel

Gele kaart(en) Heracles Almelo: Justin Hoogma, Fredrik Oppegård, Thomas Bruns, Navajo Bakboord