Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente zou Mats Seuntjens niet op lijstje hebben maar wil wel verder met Manfred Ugalde

In tegenstelling tot eerdere berichten heeft FC Twente er nooit werk van gemaakt om Mats Seuntjes naar Enschede te halen zegt technisch directeur Jan Streuer tegen TC/Tubantia. Streuer zegt "Mats is aan de bal een heel goede speler, maar je moet je afvragen of hij bij onze manier van spelen past als je bijvoorbeeld kijkt naar de manier waarop wij drukken zetten".

Wel heeft FC Twente interesse in Feyenoord aanvaller Maroun Azarkan, die nu is uitgeleend aan Excelsior. Afgelopen maandag hadden FC Twente en Azarkan een gesprek. "Dat was een oriënterend gesprek", houdt Streuer een slag om de arm. Ook Ruben van Bommel geldt als een "serieuze optie" voor de club. 
Het is in de lijn der verwachting dat trainer Joseph Oosting zijn assistenten, Peter Uneken en Sander Duits, meeneemt naar Enschede. Wat Streuer betreft is dat geen probleem. "Zij vormen op dit moment een goed team bij RKC. Als de nieuwe trainer zich daar prettig bij voelt, dan is dat helemaal prima."

FC Twente wil ook graag Manfred Ugalde behouden en zal daarover in gesprek moeten met zijn club Lommel SK. Tegen TC/Tubantia zegt Streuer daarover "We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden hem te binden. Manfred is in staat in een seizoen vijftien goals te maken, ik geloof in zijn kwaliteiten. Als wij een spits willen kopen die meteen geschikt is voor de subtop, dan betaal je zo 5 miljoen euro."
De verbintenissen van Julio Pleguezuelo en Virgil Misidjan lopen deze zomer af, maar daar kan de bestuurder nog niets over zeggen. "Met beide spelers zijn we nog in gesprek", besluit Streuer.