Fan van F.C. Twente
Nieuws

Gaven de FC Twente vrouwen het landskampioenschap weg vandaag?

Vanmiddag op Sportpark De Toekomst in Amsterdam de topper in de dames eredivisie tussen de nummers twee en één Ajax en FC Twente. Bij winst zijn de dames van FC Twente kampioen want na deze wedstrijd is er nog één wedstrijd te gaan. De voorspong van de FC Twente dames op Ajax is voor deze wedstrijd twee punten.

Ajax startte scherp aan de wedstrijd een tactische zet van trainster Suzanne Bakker bracht de dames van FC Twente in moeilijkheden want Nadine Noordam kon haar kwaliteiten als aanvallende middenvelder in ruilen voor de plaats als vleugelverdediger.  

FC Twente keepster Daphne van Domselaar moest al vroeg redden op een inzet van Ehsley Bakker en dat was het in het begin van Ajax kant. FC Twente nam daarna het heft in handen en kreeg via Renate Jansen een kans maar haar schot eindigde op het aluminium.

In de 14e minuut is het juichen voor het massaal aanwezige thuispubliek als Chasity Grant aan de rechterkant versneld en kon schieten en van Domselaar kreeg geen grip op het schot en dan was Tiny Hoekstra er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. FC Twente moest even bijkomen na deze tegenslag en vanaf het half uur leek het of de dames over de klap heen waren. Zelden had de ploeg van trainer Joran Pot het zo moeilijk gehad dit seizoen als vandaag.

Na rust liet FC Twente het beste van het spel zien en kreeg het kansen via Wieke Kaptein en Renate Kansen die beide de lat raakte en Fenna Kalma was er dichtbij uit een corner. Ajax keepster Lize Kop was ook in topvorm vandaag en pakte een aantal goede ballen. FC Twente heeft een ploeg die normaal veel scoort in een wedstrijd en als dat dan vandaag niet lukt is dat best frustrerend. Gescoord werd er niet meer en zo liet FC Twente hele dure punten liggen in Amsterdam. Misschien laat het zelfs het kampioenschap liggen want met nog één wedstrijd te gaan kan Ajax het de volgende week in Zwolle tegen PEC Zwolle afmaken en het landskampioenschap binnenhalen als men wint in Zwolle. FC Twente speelt nog thuis tegen Feyenoord en zal zo wie zo moeten winnen en dan is het afwachten of de vrouwen van PEC Zwolle hun te hulp schieten.  

 

Opstelling Ajax: Lize Kop, Kay-Lee de Sanders, Tiny Hoekstra, Lisa Doorn, Ashleigh Weerden, Quinty Sabajo. Sherida Spitse, Madine Noordam, Romee Leuchter (Isabelle Hoekstra), Eshly Bakker (Rosa van Gool), Chasity Grant

Opstelling FC Twente: Daphne van Domselaar, Caitlin Dijkstra, Marisa Olislagers, Suzanne Giesen (Sophie van Brakel), Kim Everaerts (Daniuq Kerkdijk), Marit Auée, Danique van Ginkel, Wieke Kaptein, Elena Dhont (Bente Jansen), Fenna Kalma, Renate Jansen (Anna-Lena Stolze)

Gele kaarten: Sherida Spitse (Ajax ), Danique van Ginkel ( FC Twente)