Fan van F.C. Twente
Nieuws

Geen fans van FC Twente in De Kuip zondag.

Zondagmiddag gaat FC Twente op bezoek in De Kuip om tegen Feyenoord aan te treden alleen zullen de Tukkers hun fans moeten missen in het stadion. De fans van FC Twente boycotten deze wedstrijd vanwege de opgelegde maatregelen.

Ieder seizoen zijn er 1200 fans uit Rotterdam welkom in de Grolsch Veste maar er mochten nu maar 750 fans van FC Twente afreizen naar De Kuip. Dat werd eerder al besloten door de driehoek gemeente, politie en Openbaar Ministerie naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de laatste editie.

Tubantia schrijft daarover dat afgelopen mei de emoties van de fans uit Enschede hoog opliepen omdat ze heel vroeg uit bed moesten en dan uren moesten wachten bij het omwisselpunt langs de A12.

Daardoor misten ze bijna de aftrap. Ook werden twee bussen teruggestuurd, omdat er bij De Kuip geen parkeergelegenheid was. Honderd supporters keerden onverrichter zake terug naar Enschede, terwijl ze wel een kaartje hadden. Na afloop kwam het buiten het stadion tot een confrontatie tussen Twente-supporters en de ME.

FC Twente vind het uiteraard ontzettend jammer dat er geen fans aanwezig zijn zondag en VAK-P zegt duidelijk 'Door de belabberde parkeergelegenheid bij het stadion, de ongeorganiseerde bende met dubbeldekkers en de opgefuckte politie Rotterdam, zouden wij nu met deze restricties naar Feyenoord af moeten reizen. Nee, daarvan zeggen wij op z'n Rotterdams; Pleur op Feyenoord, pleur op (politie) Rotterdam', klinkt het in een statement. Alle supportersverenigingen sluiten zich aan bij de boycot.