Fan van F.C. Twente
Nieuws

Geen supporters van FC Utrecht welkom in Grolsch Veste

Op 22 januari als FC Twente thuis speelt tegen FC Utrecht zijn er geen supporters van FC Utrecht welkom in de Grolsch Veste. Burgemeester Roelof Bleker van Enschede heeft dit besluit genomen op advies van het Openbaar Ministerie, Politie en FC Twente. Redenen voor dit besluit zijn de openbare ordeverstoringen, vernielingen en geweldplegingen door een groep FC Utrecht-aanhangers in Enschede vorig jaar, waarbij ook politiemensen en stewards van FC Twente gewond zijn geraakt.

Tijdens de vorige thuiswedstrijd van FC Twente tegen FC Utrecht zorgden uitsupporters voor veel overlast. Voor en tijdens de wedstrijd werden er voorwerpen en zelfs bekers met urine naar beneden gegooid en zijn er vernielingen aangericht. Ook zijn er supporters (nou ja supporters) uit het vak gebroken en dat leverde onveilige situaties op.

De lokale driekoek van OM, politie en burgemeester zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en mensen die vernielingen aanrichten en de openbare orde verstoren en de veiligheid van andere bezoekers in gevaar brengen horen niet in een voetbalstadion.