Fan van F.C. Twente
Nieuws

Gratis geld voor FC Twente? Braziliaanse club wil Danilo kopen van Ajax

Vorig seizoen was Danilo Pereira da Silva één van de smaakmakers van FC Twente. Met name in de eerste seizoenshelft waarin hij 11 keer trefzeker was en vier assists leverde. De tweede seizoenshelft moest hij zijn maatje Cerny missen en dat was terug te zien in de prestaties van de Braziliaan. In de tweede seizoenshelft bleef hij steken op zes treffers en één assist.

Met een totaal van 17 competitietreffers en vijf assists keerde Danilo vol goede moed terug naar Amsterdam. Ten Hag complimenteerde de aanvaller met hetgeen hij had gepresteerd bij FC Twente en mocht aansluiten bij de eerste selectie. Toch bleven de gehoopte speelminuten uit.

Hij mocht tot dusver vijf keer invallen verdeeld over 45 minuten. Hierin was de kleine Braziliaan wel één keer trefzeker. Ook speelde hij vijf keer voor Jong Ajax in de Keuken kampioen Divisie. Daar laat hij ook zien het scoren nog niet te zijn verleerd. Hij trof vijf keer doel en leverde ook nog eens drie assists.

Bron: www.twenteinside.nl

Ondanks zijn scoringsdrift lijkt een definitieve doorbraak bij Ajax niet tot de mogelijkheden te behoren. Het Braziliaanse SC Corinthians Paulista lijkt de spits nu uit zijn lijden te willen verlossen. De zevenvoudig Braziliaans kampioen zou vier miljoen euro over hebben voor de 22-jarige goaltjesdief. Of Danilo zelf trek heeft in een terugkeer naar zijn geboorteland valt nog te bezien.

Voor FC Twente zou een winterse transfer goed nieuws zijn. Jan Streuer heeft bij de onderhandelingen met Ajax een doorverkooppercentage uit het vuur weten te slepen. Dit houdt in dat FC Twente een percentage krijgt van de transfersom die Ajax in de toekomst ontvangt voor Danilo. Echter moet Ajax hem dan wel deze winter verkopen want in de zomer van 2022 loopt het contract van de spits af en kan hij gratis vertrekken.

Het exacte percentage is niet naar buiten gebracht, maar sc Heerenveen deed twee jaar geleden hetzelfde met Botman. De verdediger werd een jaar gehuurd van Ajax waarna hij werd verkocht aan het Franse Lille. De Frieze club ontving destijds tien procent van de transfersom.