Fan van F.C. Twente
Nieuws

Heel veel over de derby van het oosten, FC Twente - Heracles

Vrijdagavond om 20:00 uur dan is het eindelijk zover. Dan wordt de eerste editie van de Twentse derby van het seizoen 2021-2022 afgetrapt in de Grolsch Veste. Het wordt met name een zeer bijzondere wedstrijd voor FC Twente-verdediger Robin Pröpper. Hij speelt de derby voor het eerst in het rood van FC Twente.

Presentator Kalum van Oudheusden van het programma Meepraten van Voetbalzone ging op bezoek in Almelo om de stemming te peilen. Hierbij kwam ook de gevoelige transfer van Pröpper naar FC Twente ter sprake. Het is duidelijk dat de supporters uit Almelo de verdediger deze overstap nog niet hebben vergeven. Sterker nog, één supporter gunt hem vrijdag een blessure.

Frank Wormuth verloor de derby nog nooit: “Ik weet genoeg van FC Twente”


Ondanks dat Heracles Almelo dit seizoen nog maar één punt scoorde in een uitwedstrijd, zal Frank Wormuth vrijdag vol vertrouwen afreizen naar Enschede. De Duitse trainer speelt graag tegen FC Twente en verloor nog nooit van de aartsrivaal van de ploeg uit Almelo.
Wormuth werd aangesteld in de zomer van 2018 toen FC Twente net was gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. Het seizoen 2019-2020 trof hij FC Twente maar één keer doordat de competitie vroegtijdig werd stilgelegd vanwege het coronavirus. Die wedstrijd won hij in de Grolsch Veste met 3-2. Afgelopen seizoen werd de derby wel twee keer gespeeld en beide keren eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Heracles wist dit seizoen dus nog geen enkele uitwedstrijd te winnen. De eerste overwinning in het hol van de leeuw zou de trainer dan ook toejuichen. “Het zou mooi zijn als we onze eerste uitwedstrijd konden winnen. Zaak is dat we de kansen die we krijgen ook benutten. Ik heb een ploeg die niet bang is voor uitwedstrijden en niet bij voorbaat voelt dat er op vreemd terrein niets te halen valt.”
“We zijn klaar voor de derby en ik weet genoeg van de tegenstander”, zo laat de trainer vandaag weten in gesprek met AA Visie. Mijn ploeg is fit genoeg om tot het laatst door te gaan. We zijn technisch en tactisch steeds beter gaan spelen.”
Wormuth heeft al door laten schemeren dat hij één wissel door gaat voeren ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax. Wie hij gaat slachtofferen en wie daardoor een basisplek gaat krijgen wil hij nog niet vertellen. Zeker is dat hij het moet doen zonder de aanvallers Basacikoglu, Szöke en Lunding.