Fan van F.C. Twente
Nieuws

“Het doet pijn om opnieuw voor lege stadions te moeten spelen”

Het Supporterscollectief was één van de partijen die waren betrokken bij de poging om de wedstrijden tijdens de lock-down te verplaatsen. Ondanks dat de meerderheid van de clubs voorstander was van het verplaatsen van de wedstrijden, is vandaag toch definitief besloten om de wedstrijden af te werken in lege stadions.

Matthijs Keuning van het Supporterscollectief laat in een reactie weten begrip te hebben voor het besluit van de KNVB om door te spelen, maar heeft daarentegen geen enkel begrip voor het kabinet om de stadions te sluiten tot minimaal 4 december.

“Voetbal speel je voor publiek, dus het doet pijn om opnieuw voor lege stadions te moeten spelen. Verplaatsen klinkt daarom aantrekkelijk, maar blijkt helaas veel nadelen en onzekerheden op te leveren”, aldus Keuning in gesprek met de Telegraaf.

“Denk aan een scheef lopende competitie, doordeweekse speeldagen en geen garantie dat er dan wel publiek kan zijn. Zeker bij verlenging van de lockdown, zou verplaatsen alleen maar negatieve effecten hebben.

We zetten daarom liever in op het zo snel mogelijk toestaan van volle stadions. Het voetbal heeft bewezen veilig open te kunnen en we zijn momenteel het enige land in Europa waar de stadions weer op slot zitten. Dat is buitenproportioneel en moet zo snel mogelijk veranderen.