Fan van F.C. Twente
Nieuws

In 2025 stopt Ron Jans als trainer.

Over tweeënhalf stop Ron Jans als trainer, hij vindt het dan wel welletjes. Dat zei hij in het programma Voetbaltijd. Zie hieronder.

Tijdens zijn opleiding tot coach betaald voetbal trainde Jans drie amateurclubs, SJS uit Stadskanaal, ACV Assen en Achilles 1894. Met laatstgenoemde werd hij in 2000 algeheel amateurkampioen van Nederland. In 2001 werd hij assistent-trainer bij FC Emmen. In 2002 begon de 64 jarige trainer op het hoogste niveau bij FC Groningen waar hij succesvol was. Daarna volgde nog avonturen bij SC Heerenveen, Standard Luik, PEC Zwolle, FC Cincinnati en FC Twente. Met PEC Zwolle won de trainer de KNVB beker en de Johan Cruijf schaal.

Het contract van Jans bij Twente loopt nog tot de zomer van 2023. "Of ik doorga? Dat wordt bepaald door de club, maar op dit moment wil ik nog geen beslissing nemen", zegt Jans bij Voetbaltijd. "Je weet nooit wat er nog verandert in een seizoen. Als je zelf iets aangeeft, dan loop je voor de muziek uit."

Binnen drie jaar is Jans geen trainer meer. "Daar sta ik wel achter. Ik weet niet of ik dan 'klaar' ben, maar mijn tijd wordt bepaald door voetbal. Er zit weinig vrije tijd in. Zolang je gezond bent is het prettig als je zelf je tijd in kunt richten. 2025 is over drie jaar, dan ben ik geen trainer meer."