Fan van F.C. Twente
Nieuws

Jan Streuer is duidelijk: 'Waarom zou ik daarvoor vrezen? Niets wijst erop'

Technisch directeur Jan Streuer verwacht niet dat FC Twente in de tweede seizoenshelft gaat terugvallen op de ranglijst. Dat gebeurde in de vorige voetbaljaargang wel, maar de technisch directeur ziet dat 'niets' er nu op wijst in tegenstelling tot het vorig seizoen.

FC Twente staat momenteel zesde in de reedivisie. Het gat met nummer vier Vitesse is slechts één punt. Vorig seizoen begon Twente ook sterk, maar daalde de ploeg na Kerst flink op de ranglijst. Streuer is niet bang voor eenzelfde scenario. "Waarom zou ik daarvoor vrezen?", vraagt hij zich tegenover VI hardop af. "Niets wijst erop dat dit gaat gebeuren. Dit seizoen staat er duidelijk een betere ploeg, met meer ervaring en meer persoonlijkheid. Dat komt nu ook uit."

Jan Streuer had echter niet verwacht dat Twente het zo goed zou doen dit seizoen. "In de zomer zijn er veel nieuwe spelers gekomen, dan moet je altijd even zien of dat goed klikt", legt de directeur uit. "Voor het seizoen had ik er wel een goed gevoel over, want we hebben gewoon goede spelers gehaald. Nu staan we rond de play-offplaatsen en het verschil met de subtoppers is klein. Maar het gaat over een heel seizoen, daarin weet je nooit wat er gaat gebeuren. Misschien krijg je last van blessures."