Fan van F.C. Twente
Nieuws

Jan-Willem Brüggenwirth boos op FC Twente: “Stond met twee minuten buiten”

Vorige week bracht FC Twente het toch wel verrassende nieuws dat het per direct afscheid heeft genomen van Jan-Willem Brüggenwirth. De algemeen directeur was nog maar vierenhalve maand in dienst en opereerde eigenlijk pas vanaf 1 september zonder Paul van der Kraan aan zijn zij.

Op de website van FC Twente viel te lezen dat er geen match was tussen beide partijen, maar diezelfde dag gaf Brüggenwirth in een interview een andere lezing. “Geen match? Dat weet ik niet. Niemand weet de exacte reden waarom ik moest stoppen.”

Chris Woerts, een andere marketingspecialist die onlangs nog sprak met zijn collega Brüggenwirth, voegt daar nu nog iets aan toe. Volgens hem is het ontslag toch iets anders gegaan dan geschetst.

“Jan-Willem Brüggenwirth is ontslagen bij FC Twente vorige week, dit tot zijn eigen verbijstering”, zo vertelt Woerts bij Veronica Inside. “Hij had een gesprek met iemand uit het bestuur en zei: ik stond met twee minuten buiten zonder enige beargumentatie.”

Brüggenwirth reageerde de dag van zijn ontslag nog laconiek met de opmerking: het waren twee mooie dagen. Maar nu de storm wat is gaan liggen kijkt hij er toch iets anders tegenaan. “Het is hem niet in de koude kleren gaan zitten, hij is echt heel boos. Hij heeft het totaal niet aan zien komen en het kwam totaal onverwacht”, zo besluit Woerts.