Fan van F.C. Twente
Nieuws

Jody Lukoki veroordeeld

FC Twente aanvaller Jody Lukoki is door de politierechter veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij werd beschuldigd bevonden aan het schoppen en slaan van zijn eigen vriendin.

Tubantia komt dinsdagmiddag met dit naar naar buiten. FC Twente heeft ook besloten om tegen de 29-jarige aanvaller op te treden en gaat in overleg over de sanctie. Op korte termijn vinden er gesprekken plaats tussen club, speler en zijn adviseur. Dan zal er meer duidelijk worden over de toekomst van Lukoki in de Grolsch Veste.

Afgelopen vrijdag veroordeelde de politierechter Lukoki tot tachtig uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van drie jaar. Ook zal hij onder toezicht van reclassering komen te staan. De vleugelaanvaller is schuldig bevonden aan het slaan en schoppen van zijn vriendin, iets dat tussen 1 oktober vorig jaar en 3 januari van dit jaar plaats heeft gevonden.

Algemeen directeur Paul van der Kraan reageert tegenover de regionale krant op het nieuws en zegt dat Lukoki absoluut een straf te wachten staat. "Wij zijn geschrokken van zijn gedrag en gaan passende maatregelen nemen. Want het gedrag van Jody overschrijdt grenzen en is onacceptabel. Dat hebben wij hem ook kenbaar gemaakt."