Fan van F.C. Twente
Nieuws

Joseph Oosting definitief naar FC Twente

Eindelijk is er groen licht. Joseph Oosting is met ingang van het nieuwe seizoen trainer van FC Twente. Hij volgt daarmee Ron Jans op die na een succesvolle periode weg gaat bij de Tukkers. FC Twente zal een transfersom moeten betalen aan RKC en dat zal enkele tonnen zijn.

Er was al lange tijd sprake van dat Oosting naar FC Twente zou gaan maar sinds vandaag is er dus groen licht. De trainer lag in Waalwijk nog twee jaar vast maar beide clubs maken nu de overgang bekend. Op de clubkanelen van FC Twente zegt Oosting  "Ik ben er enorm trots op om komend seizoen trainer van FC Twente te zijn, FC Twente heeft de laatste jaren weer stappen gemaakt en de ambities die de club heeft spreken mij enorm aan."

Volgens technisch directeur Jan Streuer is men bij Twente 'heel erg blij' met Oosting. "Hij heeft vorig seizoen uitstekend werk geleverd bij RKC en ook dit jaar zijn de resultaten goed. Naast de resultaten laat Oosting zien dat hij staat voor aantrekkelijk voetbal. Naarmate het seizoen vordert, wordt het team beter en ontwikkelen de spelers zich individueel. Arnold Bruggink en ik hebben prima gesprekken gevoerd met Oosting en we denken met hem de ideale trainer voor FC Twente te hebben gevonden. We gaan nu met Joseph verder invulling geven aan de staf."

Twente wilde aanvankelijk graag langer door met Ron Jans, die nu voor de groep staat. De ervaren trainer maakte twee maanden geleden echter bekend dat hij na dit seizoen afzwaait bij de club. Twente waagde daarna een voorzichtige poging om Peter Bosz binnen te halen, maar dat liep op niets uit. Niet lang daarna werd duidelijk dat Oosting hard op weg was naar Enschede.

In de afgelopen twee jaar heeft Oosting uitmuntend gepresteerd bij RKC. Vorig seizoen eindigde de club onder zijn bewind met zeer beperkte middelen als tiende in de Eredivisie, in de huidige voetbaljaargang strijdt RKC zelfs om play-offs voor Europees voetbal. RKC is ook de eerste club waar Oosting op eigen benen mocht staan. Daarvoor was hij assistent bij onder meer Vitesse.