Fan van F.C. Twente
Nieuws

Lars Unnerstall heeft hoopvol nieuws in aanloop naar de Twentse derby

Komende vrijdag kruizen FC Twente en Heracles Almelo de degens in de Grolsch Veste. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.00 uur en wordt voor het eerst in lange tijd gespeeld voor een uitverkocht stadion. Het uitvak is uitverkocht en er zijn nog maar tientallen kaarten voor de thuisvakken.

Voor veel spelers van de huidige selectie wordt het de eerste Twentse derby of in het geval van Pröpper de eerste Twentse derby in het andere shirt. Eén van de spelers voor wie het de eerste Twentse derby kan worden is Lars Unnerstall. Echter is zijn inzetbaarheid nog twijfelachtig.

De Duitse goalie raakte vorige week woensdag geblesseerd na een duel met de doelman van SV OSS ’20 tijdens de eerste ronde van de KNVB-beker. Unnerstall speelde de wedstrijd wel uit, maar vorige week liet een scan zien dat hij schade heeft opgelopen aan zijn lies.

Afgelopen weekend moest hij de uitwedstrijd tegen PSV laten schieten. Hierdoor kon Jeffrey de Lange zijn debuut maken. De hamvraag is nu wie van de twee doelmannen komende vrijdag onder de lat zal staan. Alles zal afhankelijk zijn van de reactie van de lies van Unnerstall.

De ervaren Duitser laat weten dat hij nog deze week hoopt de training te kunnen hervatten. “Donderdag moet ik met de groep mee kunnen trainen”, zo laat de doelman weten in gesprek met clubwatcher Leon ten Voorde. Als alles goed gaat kan hij vrijdag dus zijn eerste Twentse derby spelen. Echter zal de medische staf geen enkel risico willen lopen met een liesblessure.

Bron: www.twenteinsite.nl