Fan van F.C. Twente
Nieuws

Leon ten Voorde uit kritiek op Het Legioen

FC Twente won de laatste wedstrijd van het seizoen in De Kuip tegen Feyenoord met 1-2, door goals van Dimitris Limnios en Gijs Smal. Ruim 1200 supporters waren bij de wedstrijd en zongen de ploeg de volle 90 minuten toe. Dat kon je niet zeggen van het befaamde Legioen.

FC Twente watcher Leon ten Voorde vond de sfeer in De Kuip tegenvallen want het Legioen wordt altijd geroemd en men zegt dat het altijd stormt in De Kuip maar daar had hij zondag niets van gemerkt. Hij komt al jaren in De Kuip maar hij vond het tegenvallen zondag.

Bij een Europese wedstrijd is het echt heel magisch daar maar hij vind dat de sfeer in de competitie niet overhoudt. De fans van FC Twente maakten afgelopen zondag de sfeer in het stadion zegt ten Voorde. Vuurwerkgeluiden was het enige wat de fans van Feyenoord deden zegt hij en dat is echt verschrikkelijk. Dan staat er een ploeg op het veld die over anderhalve week een Europese finale gaat spelen zoals Feyenoord. Ik weet zeker dat zo’n ploeg in De Grolsch Veste vol enthousiasme was uitgeluid. De hele wedstrijd, ondanks een achterstand, waren die toegejuicht.

Pas na de wedstrijd kwam er iets van sfeer zegt ten Voorde omdat de spelers voor de supporters gingen staan maar hij vond de rest een waardeloze houding van het altijd zo geroemde legioen. Hij vond het niveauloos.

Jouw club gaat over anderhalve week een Europese finale spelen en speelt de uitzwaaiwedstrijd, dan breng je helemaal niets als supportersgroep. Niets, nog geen mooi spandoek. Helemaal niets. Het Legioen van Nederland…”