Fan van F.C. Twente
Nieuws

Makkelijke overwinning op FC Emmen

De eredivisie begint in 2023 in de Grolsch Veste als FC Twente en FC Emmen de degens kruisen. Kan de thuisploeg de goede lijn van de eerste seizoenhelft doortrekken en kan FC Emmen uit de gevarenzone komen in het nieuwe jaar?

Screenshot_20230106_203226_Facebook

Vanaf minuut één is het één richting verkeer richting het doel van Mickey van der Hart. Af en toe komen de Emmenaren er eens uit zoals in de 8e minuut als Keziah Veendorp de bal achter de Twentse defensie legt en Rui Mendes dan vrij voor Lars Unnerstall te veel tijd nodig heeft om tot een schot te komen en daardoor kan Robin Pröpper ingrijpen. Het staat dan al 1-0 als in de 5e minuut Ricky van Wolfswinkel met een subtiele voetbeweging de bal achter de Emmer goalie tikt, nadat de bal via de armen of het lichaam van Mohamed Bouchouari van richting veranderd wordt in de zestien meter.

Na deze snelle voorsprong is de thuisploeg de meest aanvallende ploeg maar tot echt hele grote kansen komt de ploeg van Ron Jans ook niet. Schoten van Alfons Sampsted en Virgil Misidjan leveren geen resultaat op en aan de andere kant is het Mohamed Bouchouari die een goede schietkans krijgt maar zijn inzet gaat net naast en moet Lars Unnerstall gestrekt naar de hoek na een inzet van Mark Diemers. In de 27ste minuut misschien wel de grootste mogelijkheid als een voorzet van Virgil Misidjan door twee spelers niet binnen gewerkt kan worden. Zo blijft het bij rust 1-0 en is alles nog mogelijk in de wedstrijd.

In de tweede helft begint de thuisploeg waar het voor rust mee opgehouden is, aanvallen dus. In de 54ste minuut krijgt Ricky van Wolfswinkel een grote kans als hij na een pass van Vávlac Cerný kan schieten maar de bal gaat net voorlangs. FC Twente is duidelijk op jacht naar de tweede treffer. Sem Steijn kan in de 61ste minuut uithalen op een meter of elf van de goal na een corner maar hij heeft zijn lichaam te ver achterover en daarom gaat zijn schot over. Een minuut of zes later is het dan eindelijk 2-0 na een schitterende aanval als Michal Sadilek op aangeven van Virgil Misidjan met links de tweede Twente treffer keurig binnenkrult. Wat een emotie komt er dan los bij Sadilek en dat is logisch na wat hij heeft meegemaakt. Na deze 2-0 laat de thuisploeg de touwtjes een beetje vieren en krijgt FC Emmen ook een aandeel in de wedstrijd, qua aanval dan. Dat duurt even en nadat beide ploegen veelvuldig hebben gewisseld krijgt FC Twente weer controle over de wedstrijd. Veel gebeurt er dan niet meer en zo eindigt deze wedstrijd in een dik verdiende 2-0 winst voor FC Twente.

Na de wedstrijd maakte Mark van Rijswijk van ESPN bekent dat zaterdag of zondag nieuwe aanvaller gepresenteerd gaat worden bij FC Emmen.

FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted (Joshua Brenet) , Mees Hilgers Julio Pleguezuelo), Robin Pröpper, Gijs Smal, Ramiz Zerrouki (Mathias Kjølø), Michael Sadilek, Vávlac Cerný (Daan Rots), Sem Steijn (Michel Vlap), Virgil Misidjan, Ricky van Wolfswinkel.

FC Emmen: Mickey van der Hart, Mohamed Bouchouari, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate Michael Heylen), Lorenzo Burnet (Julius Dirksen), Jari Vlak (Lucas Bernadou), Keziah Veendorp, Rui Mendes, Mark Diemers (Achmed el Massaoudi), Ole Romeny (Jasin Assehnoun), Richairo Zivković

Gele kaarten FC Twente: Mees Hilgers

Gele kaarten FC Emmen: Jasin Assehnoun, Michael Heylen