Fan van F.C. Twente
Nieuws

Makkelijke winst op SC Cambuur Interview met Wout Brama en samenvatting

FC Twente meldt op hun website.

FC Twente heeft zondagmiddag een zeer overtuigende overwinning behaald op SC Cambuur. De ploeg van trainer Ron Jans won met 4-0. Wout Brama maakte zijn rentree. De middenvelder kwam na rust binnen de lijnen en dat was zijn 300e competitiewedstrijd voor FC Twente. Wat een genot was het om naar dit FC Twente te kijken.

Het overwicht dat FC Twente in de eerste helft resulteert uiteindelijk tot een 3-0 voorsprong bij rust. Nadat Ricky van Wolfswinkel de score had geopend maakte Michel Vlap binnen het half uur de 2-0. FC Twente bleef de boventoon voeren en tien minuten voor rust scoorde Sem Steijn de 3-0. Een meer dan verdiende voorsprong, zeker gezien het grote aantal kansen dat FC Twente wist te creëren.

Na rust bleef FC Twente het spel bepalen en kreeg het goede mogelijkheden om eerder verder uit te lopen. Een klein kwartier voor tijd viel de 4-0 alsnog. Joshua Brenet stond aan het einde van een goede aanval en kon binnenschieten.

FC Twente – SC Cambuur 4-0 (3-0)

Scoreverloop
12’ Van Wolfswinkel 1-0
28’ Vlap 2-0
36’ Steijn 3-0
78’ Brenet 4-0

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Gele kaarten: Paulissen (SC Cambuur), Van Wolfswinkel (FC Twente)
Toeschouwers: 29.000

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet (79’ Sampsted), Pleguezuelo, Pröpper (69’ Bruns), Zerrouki (75’ Brama), Vlap (69’ Kjølø), Steijn, Misidjan (69’ Rots), Van Wolfswinkel, Cerny.

Opstelling SC Cambuur: De Ruiter, Schmidt (46’ Van Wermeskerken), Hoedemakers, Johnsen (46’ Uldrikis), Paulissen (46’ Jacobs), Breij (46’ Balk), Tol, Bangura, Foor (83’ Mahi), Van Kaam, Smand.

Na de 4-0 zege op SC Cambuur keek trainer Ron Jans terug op de middag in De Grolsch Veste. In een sterke eerste helft legde FC Twente de basis voor de drie punten.

Na de openingstreffer van Ricky van Wolfswinkel scoorde Michel Vlap zijn eerste treffer van het seizoen, een goal waar hij al een tijdje tegenaan hikte. “Het is hem gegund”, sprak trainer Ron Jans na afloop. “Je wist dat die goal een keer zou komen. Je merkte het ook aan het publiek, iedereen gunde het Michel. Zij zien hem er ook hard voor werken en dan wordt het beloond. Er waren meerdere mooie momenten vandaag, maar Michel Vlap was wel een van de uitschieters. Het is elke thuiswedstrijd genieten.”

Na een prima eerste helft zag Ron Jans een mindere tweede helft. “Na rust schakelen we opeens terug en was het allemaal een tandje minder met druk zetten en in baltempo. Dat was teleurstellend”, vervolgt Jans. “We hebben gewonnen, we kunnen weer naar boven kijken.”

Zondagmiddag maakte Wout Brama zijn rentree tegen SC Cambuur. Voor de aanvoerder betekende dit ook zijn 300e competitiewedstrijd voor FC Twente. Na afloop van de 4-0 zege op SC Cambuur spraken we met Wout Brama.