Fan van F.C. Twente
Nieuws

Met de inzet van de ploeg is niks mis

Brief van Paul van der Kraan op de website van FC Twente:

Beste supporters,

Onze nieuwe technisch directeur Arnold Bruggink is deze week begonnen met zijn werkzaamheden bij FC Twente. Maandag is hij voorgesteld aan de staf en de spelers en dinsdag volgde een kennismaking met het kantoorpersoneel. Daarna was er een moment met de pers. Jan Streuer blijft tot 1 juli eindverantwoordelijk en is hopelijk tot in ieder geval 1 september nog in een ondersteunende rol aanwezig. Op 1 juli neemt Arnold het stokje definitief over. Samen gaan ze de komende periode hard aan de slag om een opvolger voor de huidige trainer Ron Jans te vinden en om de selectie voor het komend seizoen vorm te geven.

Uit tegen Fortuna Sittard
Morgen staat de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. Het is een mooie uitdaging om weer eens een uitwedstrijd te winnen. De laatste uitoverwinning dateert van 23 oktober 2022, toen de ploeg van Ron Jans met 0-1 in Leeuwarden won van SC Cambuur. Het is een cliché, maar met nog tien wedstrijden te gaan zijn er dertig punten te verdienen. Met de inzet van de ploeg is in ieder geval niks mis. Met veel inzet werd sc Heerenveen bestreden. Helaas moest de ploeg in de laatste minuut de gelijkmaker incasseren.

Inzamelen van plastic afval
Volgende week, tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ, gaan we starten met een proef om afval gescheiden in te zamelen. Er worden dan speciale plastic afvalcontainers geplaatst in de gracht aan de korte zijde bij het uitvak. Die proef gaan we vervolgens evalueren, waarna we deze aanpak eventueel in de andere delen van De Grolsch Veste ook toe gaan passen. De reden hiervoor is dat er vanaf 2024 nieuwe regels komen voor het inzamelen van plastic afval. Het is vanaf 1 januari verplicht om plastic afval gescheiden in te zamelen. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de afvalverwerking in De Grolsch Veste, we willen daar alvast op voorsorteren.
We hebben onze supporters daarbij nodig. Het is een kleine moeite om het afval in de containers te gooien en niet op de grond. Daar help je FC Twente enorm mee. Door afval gescheiden aan te bieden, voorkomen we namelijk dat we flink wat kosten kwijt zijn voor het extra scheiden van het plastic, papier en restafval na wedstrijden.
De extra containers komen als eerste in de gracht aan de korte zijde aan de kant van het uitvak te staan. De komende maanden wordt opgeschaald naar meer plekken in De Grolsch Veste, zodat we bij de start van het nieuwe seizoen klaar zijn voor de nieuwe regels. We rekenen op jullie medewerking!

Regionaal G-voetbalevenement
Samen met MEE Twente organiseert FC Twente komende seizoenen meerdere keren per jaar een voetbalevenement voor G-voetballers uit de regio. Zaterdag 25 maart is de eerste editie. Beurtelings speelt een team als FC Twente haar wedstrijd en die dag ervaren de spelers hoe het is om profvoetballer te zijn.
Woensdagavond vond de aftrap plaats bij Achilles ‘12. Als voorbereiding verzorgden Jan van Staa en Rik Platvoet een training voor de spelers. Samen met MEE Twente wil FC Twente met dit evenement het G-voetbal in de regio een mooi podium bieden.

FC Twente Vrouwen
In Sittard leed FC Twente Vrouwen zondag haar eerste puntverlies van dit seizoen. Nadat de ploeg met tien speelsters verder moest na een rode kaart voor Caitlin Dijkstra won Fortuna met 2-1. Een zure nederlaag voor het team. Vanavond kan FC Twente Vrouwen dit rechtzetten als Alkmaar naar Sportcampus Diekman komt. Volgende week vrijdag, 17 maart, speelt FC Twente Vrouwen op Sportcampus Diekman in de kwartfinale van de beker tegen Fortuna Sittard.

Kaartverkoop UEFA Nations League
In juni is Enschede gastheer van de UEFA Nations League Finals. Donderdag 15 juni wordt in ons stadion de halve finale tussen Spanje en Italië gespeeld en op zondag 18 juni de wedstrijd om de derde en vierde plaats. De kaartverkoop voor deze duels verloopt niet via FC Twente, maar via de UEFA. Gisteren heeft de UEFA de inschrijving op haar website geopend en deze loopt tot 16 maart. Op 23 maart wijst de UEFA de kaarten toe. Meer informatie is te vinden op de website van de KNVB en de UEFA.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur