Fan van F.C. Twente
Nieuws

Nieuwe maatregelen hebben grote consequenties

Beste supporters,

FC Twente-Sparta Rotterdam was een heerlijke wedstrijd. Er was veel strijd, goed veldspel en we zagen prachtige goals. Helaas wist de ploeg van Ron Jans de overwinning net niet over de streep te trekken. Dat zou absoluut verdiend zijn geweest.

Afgelopen weekend ging de aandacht in de Eredivisie niet alleen naar de sportieve resultaten, maar helaas ook naar tijdelijk of definitief gestaakte wedstrijden. Gelukkig bleef dit laatste ons bespaard, maar er was na afloop veel reden tot gespreksstof over dit onderwerp.
Allereerst wil ik onze supporters een compliment geven voor de negentig minuten waarop zij de ploeg hebben ondersteund, ondanks de hectiek en de belangen tijdens de wedstrijd. Het is alleen jammer dat enkele supporters zich na de late gelijkmaker in blessuretijd toch lieten provoceren. Wellicht begrijpelijk, maar met de nieuwe maatregelen die de KNVB heeft afgekondigd, weten we hoe groot de consequenties kunnen zijn. Dat hebben we in Breda en Groningen gezien. We hebben geen zin om na elke wedstrijd met het corrigerende vingertje te wijzen, maar een mentaliteitsverandering is nodig. Het staken van wedstrijden verknalt het voetbalplezier. En wat zeker niet onderschat mag worden, is dat deze ontwikkeling door mogelijke schadeloosstelling die betaald moet worden aan supporters en sponsoren voor clubs financieel onhoudbaar is. Wat we met elkaar hebben in De Grolsch Veste is geweldig, laten we dat koesteren.

Schikkingsvoorstel
FC Twente heeft van de KNVB een schikkingsvoorstel ontvangen naar aanleiding van incidenten tijdens FC Twente-Feyenoord, zondag 29 januari jl. Vanwege het afsteken van vuurwerk en het gooien van drinkbekers met inhoud heeft FC Twente een geldboete gekregen van €10.000,- en een voorwaardelijke straf voor het spelen van een thuiswedstrijd zonder een deel van het publiek dat voor de incidenten verantwoordelijk wordt geacht. Dit geldt voor een proeftijd van twee jaar.
Uiterlijk komende week moeten we bij de KNVB aangeven of we akkoord gaan met het schikkingsvoorstel.

Voorkeursdag thuiswedstrijden
Elk jaar geeft FC Twente bij de KNVB aan wat onze voorkeursdag is om de thuiswedstrijden te spelen. Onlangs hebben we dit verzoek voor het nieuwe seizoen gedaan bij de bond. Ook dit jaar hebben we aangegeven dat de vrijdag- en zaterdagavond onze voorkeur heeft.
Op een eerder moment hebben we bij de KNVB aangegeven het te betreuren dat we dit seizoen tot nu toe slechts vier thuiswedstrijden op de voorkeursdagen hebben gespeeld.

Verlengperiode seizoenkaart
Sinds vorig week is het mogelijk om de seizoenkaart voor het nieuwe seizoen te verlengen. Inmiddels hebben zo’n 15.000 supporters dit gedaan. Het is nog mogelijk om tot en met 10 mei de seizoenkaart te verlengen.

Oefenwedstrijd tegen Vitesse
In deze week zonder Eredivisie-voetbal speelde de ploeg woensdagmiddag een oefenwedstrijd op het trainingscentrum in Hengelo tegen Vitesse. Het duel eindigde in 1-0 door een goal van Wout Brama. Mees Hilgers maakte na zijn blessure weer speelminuten. Mooi dat richting het slot van de competitie de selectie met uitzondering van Max Bruns weer volledig beschikbaar is. Vanaf maandag bereidt de ploeg zich verder voor op de hervatting van de competitie, volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen FC Emmen.

FC Twente Vrouwen speelt topper tegen Ajax
Met nog twee competitiewedstrijden te spelen is het spannend aan kop in de Vrouwen Eredivisie. FC Twente Vrouwen heeft twee punten voorsprong op Ajax en dit weekend staat in Amsterdam de topper op het programma. Bij winst kan FC Twente Vrouwen voor de vierde keer op rij de landstitel in de wacht slepen en voor de negende keer in haar historie. De wedstrijd is zaterdag om 16.00 uur live te zien op NPO1 en ESPN. Zondag 7 mei speelt FC Twente Vrouwen op de laatste speeldag in De Grolsch Veste tegen Feyenoord.
We hopen dat het voor FC Twente Vrouwen een heel mooi slot van het seizoen gaat worden. Veel succes morgen in Amsterdam!

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur