Fan van F.C. Twente
Nieuws

Ongelukkige nederlaag FC Twente in Utrecht

FC Twente moest gistermiddag op bezoek bij FC Utrecht en had het geluk niet aan hun zijde want er werden maar liefst drie doelpunten afgekeurd wegens buitenspel en door een grote fout scoorde FC Utrecht en won daarmee met 1-0. Dure punten die de mannen van Ron Jans lieten liggen in de strijd om plaats vier.

FC Twente was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg maar stond wel met lege handen. De eerste helft speelde FC Twente een prima wedstrijd en scoorde twee keer maar beide keer werden de goals wegens buitenspel afgekeurd. Bij de eerste afgekeurde goal van Joshua Brenet bestond wel enige twijfel maar bij de tweede treffer, gemaakt door Sem Steijn, bestond geen twijfel.

Het publiek in Utrecht was niet blij met het spel van hun ploeg want na een half uur begon het steeds meer te fluiten omdat ze dus niet tevreden waren. De enige mogelijkheid die de ploeg kreeg werd ingeleid door scheidsrechter Dennis Higler want die liep Virgil Misidjan in de weg en daardoor leed FC Twente balverlies en zo had Tasos Douvikas ineens vrije doortocht maar op het laatste moment kon Julio Pleguezuelo een doelpunt voorkomen. De Tukkers bleven de bovenliggende partij en Ramiz Zerrouki kreeg nog een kans maar die kom Fabian de Keijzer pakken en in blessuretijd belandde een kopbal van Tasos Dpouvikas boven op het doel.

In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar meer in evenwicht en het duurde tot de 67ste minuut voordat er weer enige op winding ontstond toen een derde treffer van FC Twente werd afgekeurd. Ricky van Wolfswinkel scoorde maar na het bekijken van de beelden stond hij in het begin van de aanval buitenspel en dus ook deze treffer ging niet door.

Als je dan zoveel pech hebt dan zul je altijd zien dat het aan de andere kant wel raak is. Dat het dan komt door een fout van FC Twente zelf is helemaal zuur. Lars Unnerstall trapt de bal zeer zwak uit en Michel Vlap verslikt zich dan in Sander van der Streek en die haalt direct uit en dan staat het 1-0. FC Twente gaat dan met man en macht op zoek naar de gelijkmaker maar die valt niet en zo wint FC Utrecht deze wedstrijd onverdiend.

FC Twente is mede door deze nederlaag inmiddels gezakt naar plaats zes op de ranglijst, terwijl men droomde van de vierde plaats, want Sparta is over FC Twente heen en zondag aanstaande staan beide ploegen tegenover elkaar om 12.15 uur in de Grolsch Veste. Sparta heeft één punt meer.

Opstelling FC Utrecht: De Keijzer, Klaiber, Van der Hoorn, Viergever, Van der Maarel, Brouwers, Toornstra (89' Ter Avest), Jensen (71' Bozdogan), Van de Streek, Douvikas (72' Dost), Boussaid (77' Descotte).

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Pleguezuelo, Pröpper, Smal, Zerrouki, Vlap (76' Ugalde), Steijn (76' Sadilek), Cerny, Van Wolfswinkel, Misidjan.

Scheidsrechter: Dennis Higler
Gele kaart: Misidjan, Van Wolfswinkel (FC Twente)