Fan van F.C. Twente
Nieuws

Ontevreden FC Twente gaat gesprek aan met de KNVB

FC Twente gaat komende vrijdag een gesprek aan met de KNVB over de recente veranderingen in het speelschema van de eredivisie, zo meldt de TC Tubantia. De club is allesbehalve blij met de verschuivingen omdat de hierdoor tot de winterstop niet meer thuis speelt op zaterdag, de dag die de club al jaren aanhoudt als favoriete dag voor de thuiswedstrijden.

FC Twente moet tot de winterstop maar liefst drie keer aantreden op zondag 12:15 uur. FC Twente ging in protest, maar kreeg geen gehoor. De club zegt door deze verschuivingen veel geld mist te lopen omdat de omzet van de horeca op zaterdagavond veel hoger is dan op zondagochtend 12:15 uur.

De KNVB verwijst bij de wijzigingen naar de zogenaamde veranderagenda waar de clubs mee hebben ingestemd. Hierin staat dat clubs die Europees voetbal spelen kunnen vragen om de wedstrijden in de eredivisie te verplaatsen. Dit om overbelasting van de spelers te voorkomen.

FC Twente ging hier ook mee akkoord, maar het verplaatsen van de zaterdagavondwedstrijden FC Twente – NEC en FC Twente RKC heeft niet te maken met de Europees spelende clubs. De reden dat FC Twente is verplaatst is dat ESPN op de twee zondagen geen andere wedstrijden ingepland heeft staan en hiermee een gat heeft in haar programmering.

In het gesprek met de KNVB zal FC Twente nogmaals aangeven dat zaterdag de favoriete dag is voor de thuiswedstrijden. Uitwijken naar vrijdag behoort ook tot de mogelijkheden. In het jaar dat FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie voetbalde, werden de vrijdagavondwedstrijden als zeer positief ervaren door de supporters.

 

Bron: www.twenteinside.nl