Fan van F.C. Twente
Nieuws

Opnieuw een tik en geen winst voor FC Twente

Twente - Heerenveen

Opnieuw kreeg FC Twente een tik te verwerken want men gaf in eigen huis tegen SC Heerenveen een 3-1 voorsprong weg. Dat betekend dus opnieuw puntverlies voor de mannen van Ron Jans want het werd 3-3 in de Grolsch Veste.

Nadat zowel Jan Streuer als Ron Jans te kennen hebben gegeven dat ze stoppen bij FC Twente aan het einde van dit seizoen gaat het niet echt lekker meer qua resultaten want de laatste twee wedstrijden werden al verloren en ook werd Joshua Brenet uit de selectie gezet. FC Twente deed goed mee in de top 5 maar lijkt nu afstand te moeten nemen van de vierde plaats want het gat met PSV dat vierde staat is inmiddels opgelopen naar vijf punten terwijl de Eindhovenaren vandaag nog in actie moeten komen.

FC Twente begon redelijk aan de wedstrijd maar kwam toch op achterstand als Mees Hilgers in de 25ste minuut de bal ongelukkig in eigen goal werkt. Een minuut of negen later is het captain Robin Pröpper die met een prima kopbal het evenwicht hersteld, 1-1. Bijna kan Ricky van Wolfswinkel nog de voorsprong binnen koppen maar hij kan de bal net niet genoeg raken na een voorzet vanaf links. Ook Sem Steijn krijgt nog een niet te missen kans maar hij schiet over in vrijstaande positie. Met deze 1-1 gaan beide ploegen dan rusten.

Direct na de rust neemt FC Twente dan een voorspong als invaller Manfred Ugalde profiteert van uitglijden van Jeffrey Bruma en de 2-1 binnenschiet. Een minuut of zeven later lijkt FC Twente de wedstrijd in het slot te gooien als Ricky van Wolfswinkel aan de linkerkant doorkomt na een pass van Sem Steijn en bijna vanaf de achterlijn de bal voor geeft waar Václav Černý in komt lopen en snoeihard raak schiet, 3-1.

Vier minuten later komen de Friezen dan terug in de wedstrijd als rechtsback Milan van Ewijk achter de defensie komt en de bal na een lange pass van Anas Tahiri goed aanneemt met rechts en met links de bal achter Lars Unnerstall knalt, 3-2.

SC Heerenveen gaat dan op zoek naar de gelijkmaker en dringt FC Twente terug. Bijna kan Manfred Ugalde de wedstrijd alsnog beslissen als Rami Kaib in de fout geeft en Ugalde de kans geeft te scoren maar Joost van Aken kan op de doellijn redding brengen. Rami Kain kan even later bijna zijn fout goed maken maar zijn inzet gaat in het zijnet.

In de 81ste minuut moet Pelle van Amersfoort oog in oog met Lars Unnerstall scoren maar zoals zo vaak in een één tegen één situatie is de doelman de situatie meester en red ook deze keer. In de 90ste minuut krijgt FC Twente dan nog de deksel op de neus als vanuit een corner Rami Kaib op de punt van de vijf meter de bal in de verre hoek kopt en dan is Lars Unnerstall verslagen, 3-3. Bij deze 3-3 blijft het dan en voor de derde keer op rij weet FC Twente niet te winnen.

FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted, Mees Hilgers (Julio Pleguezuelo), Robin Pröpper, Gijs Smal, Sem Steijn (Anass Salak-Eddine), Michel Vlap, Max Bruns, Václav Černý, Ricky van Wolfswinkel, Denilho Cleonisse (Manfred Ugalde)

SC Heerenveen: Xavier Mous, Milan van Ewijk, Jeffrey Bruma, Pawel Bochniewicz (Joost van Aken), Ram Kaib, Simon Olsson, Anas Tahiri, Ché Nunnely (Osame Sahraoui), Pelle van Amersfoort, Antione Colassin (Rami el Hajj), Daniel Karlsbakk (Ali Hussein)

Gele kaarten SC Heerenveen: Ché Nunnely, Antione Colassin, Joost van Aken

Scheidsrechter: Dennis Higler