Fan van F.C. Twente
Nieuws

Opties in contracten Smal, Hilgers, Van Wolfswinkel, Cerny en Bruns gelicht

Beste supporters,

Afgelopen dagen zijn gesprekken gevoerd met spelers en trainers waarvan aan het eind van het seizoen het contract afloopt. Vóór 1 april dient de club namelijk aan te geven of zij al dan niet verder wil met de betreffende speler of trainer. FC Twente heeft de eenjarige opties in de contracten van Gijs Smal, Mees Hilgers, Max Bruns en Ricky van Wolfswinkel gelicht. Dit geldt ook voor de tweejarige optie van Vaclav Cerny. De optie van Denilho Cleonise is niet gelicht. Cleonise gaat aan het eind van het seizoen de club verlaten. Met Wout Brama, Julio Pleguezuelo en Virgil Misidjan -zij hebben geen optie in hun aflopende contract-, wordt binnenkort gesproken over hun toekomst.
Aan de trainers Ivar van Dinteren, Adrie Bogers en Nick Segers is meegedeeld dat hun contract in eerste instantie niet wordt verlengd. De mogelijkheid bestaat dat hun aanstelling alsnog wordt verlengd, maar dat is mede afhankelijk van de nieuwe hoofdtrainer. Eerder dit jaar gaf hoofdtrainer Ron Jans aan FC Twente aan het eind van dit seizoen te verlaten.

Interlandvoetbal
De komende dagen staan in het teken van interlandvoetbal. Vanavond trapt Oranje de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in Parijs af tegen Frankrijk en maandag speelt de ploeg van Ronald Koeman tegen Gibraltar. Vaclav Cerny, Ramiz Zerrouki, Alfons Sampsted en Anass Salah-Eddine zijn op pad namens respectievelijk Tsjechië, Algerije, IJsland en Jong Oranje. Helaas moest Mees Hilgers afzeggen voor het Nederlandse jeugdteam. Hij zal de komende weken net als Manfred Ugalde ontbreken bij FC Twente. Dat is niet alleen heel vervelend voor hen, maar ook voor de ploeg van Ron Jans. Na de overtuigende overwinning van vorige week tegen AZ mogen we stiekem weer naar plek vier kijken. Uiteraard is er nog een afstand van zes punten met PSV en AZ, maar bij goede resultaten tegen Excelsior en SC Cambuur de komende wedstrijden gaat de druk in Eindhoven en Alkmaar ongetwijfeld toenemen. Het is mooi dat het voorlopig ook voor ons nog spannend blijft in de Eredivisie.

Oefenwedstrijd
Woensdag oefende FC Twente tegen Bundesliga-club VfL Bochum. De selectie was aangevuld met enkele spelers uit de FC Twente/Heracles Academie. FC Twente won de wedstrijd met 1-0 door een doelpunt in de slotfase van Irakly Yegoian. Deze dagen hebben de spelers vrijaf, vanaf maandag gaat het vizier volledig op de competitiewedstrijd tegen Excelsior.

Uitwedstrijd FC Utrecht
FC Twente mag bij de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, op zondag 16 april, geen gebruik maken van de volledige bezetting van het uitvak. De lokale driehoek in Utrecht heeft besloten dat er maximaal tweehonderd FC Twente-supporters welkom zijn in de Galgenwaard.
Woensdagavond hebben we hierover overleg gehad met onze supportersverengingen. Binnenkort volgt er meer informatie.

FC Twente Vrouwen
Wieke Kaptein is gekozen tot een van de beste negen talenten van de wereld. De 17-jarige speelster van FC Twente Vrouwen kreeg in het bijzijn van haar team de prestigieuze NXGN9 Award uitgereikt. Mooie waardering voor deze talentvolle speelster uit Hengelo.
Na de 5-0 zege op vv Alkmaar afgelopen dinsdag komt FC Twente Vrouwen dit weekend niet in actie. De ploeg speelt zondag 2 april, thuis tegen ADO Den Haag de eerstvolgende competitiewedstrijd. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt op Sportcampus Diekman in Enschede. De halve finale wedstrijd voor de beker in Eindhoven tegen Jong PSV Vrouwen is vastgesteld op zondag 16 april (12.15 uur).

Kees Rijvers bondsridder KNVB
Kees Rijvers, erelid en oud-trainer van FC Twente, is woensdag onderscheiden met het bondsridderschap van de KNVB. De 96-jarige Rijvers, 33-voudig Oranje-international en oud-bondscoach, ontving het eerbetoon vanwege zijn brede verdienste voor het Nederlands voetbal. Kees Rijvers was tussen 1966 en 1972 trainer van FC Twente en ook in de jaren tachtig werkzaam voor de club.In 2019 werd Kees Rijvers benoemd tot erelid van FC Twente.

G-voetbaldag
Morgenvroeg ontvangen we de G-voetballers van Achilles ’12 in De Grolsch Veste voor een nieuwe editie van de FC Twente G-voetbaldag. Morgen spelen zij in het FC Twente-shirt hun wedstrijd en ervaren zij voor een dag hoe het is om speler van FC Twente te zijn. Het team, begeleid en gecoacht door Jan van Staa en Rik Platvoet, wordt met de spelersbus opgehaald en naar het Achilles ’12-complex gebracht. Het FC Twente G-voetbalevenement wordt twee keer per seizoen gehouden. Samen met MEE Twente wil FC Twente het G-voetbal in de regio een speciaal podium bieden.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur