Fan van F.C. Twente
Nieuws

Overtuigende winst FC Twente in Belgrado.

cukaricki-twente-partizan-stadion-belgrado-2022

Vanavond speelt FC Twente in het Partizanstadion in Belgrado in de 3e voorronde van de Conference League tegen Fudbalski klub Čukarički uit Servië. De wedstrijd wordt dus gespeeld in het stadion van Partizan Belgrado en niet in de eigen thuishaven van de Serven. Meer dan 400 supporters zijn vanuit Enschede meegereisd om de club te steunen.

Screenshot_20220804-195518_Twitter  Screenshot_20220804-195539_Twitter
                                                                                  Screenshot_20220804-195533_Twitter

Binnen een minuut krijgt Ricky van Wolfswinkel een grote kans als hij een lange bal van achteruit krijgt van Gijs Smal en alleen voor de keeper staat maar kan de bal net niet onder de keeper doorspelen en 7 minuten later is het wel raak. Eerst schiet Michel Vlap en dat schot kan de keeper net keren maar vanuitr de corner geeft Virgiul Misidjan de bal voor en kopt Daan Rots FC Twente op een 0-1 voorsprong. Wat een begin van de Tukkers.

In minuut 12 staat het bijna gelijk Mees Hilgers de bal verkeerd terug speelt op Lars Unnerstall en die kan net de bal wegschieten voordat een speler kan intikken. Het spel blijft daarna heen en weer golven en in de 30ste minuut verdubbeld FC Twente de voorsprong als Virgil Misidjan vanaf de linkerkant de 16 meter indribbelt en de bal speelt op Michel Vlap en die schiet de bal keurig in de rechter benedenhoek achter doelman Novak Micović, 0-2. FC Twente gaat gewoon lekker door en in de 43ste minuut staat het al 0-3 als Ricky van Wolfswinkel de bal geeft op de mee opgekomen Joshua Brenet en die laat de keeper kansloos en tikt de bal binnen, 0-3. In de laatste minuut nog een grote kans voor de thuisploeg maar Lars Unnerstall red prima en zo gaat FC Twente met een hele comfortabele voorsprong de rust in.

Bij de thuisploeg komt een bekende in de ploeg want oud FC Emmen en PEC Zwolle speler Luka Adzić komt binnen de lijnen net als Samuel Owusu en Vladimir Lucić. In de kleedkamer blijven Marko Docić, Dorde Ivanović en Ibrahim Ndiaya. Ron Jans laat de elf die begonnen staan.

In de 50ste minuut zijn de invallers direct belangrijk als Samuel Owusu een prima pass geeft achter de Twentse defensie op Luka Adzić en die moet de aansluitingstreffer maken maar shit op de benen van Lars Unerstall.

In de 57ste minuut gaat de Servische ploeg nog eens wisselen en brengt Bojan Kovaćević voor een boze Uroŝ Drezgić en direct daarna komt FK Čukarički op 1-3 als eerst de goed ingevallen Samuel Owusu de bal goed meegeeft op de andere invaller Luka Adzić en die kan schieten maar hij legt de bal breed op Stefan Kovać en die kan makkelijk de bal intikken, 1-3.

Gijs Smal krijgt in de 65ste minuut een gele kaart als hij Samuel Owusu hindert bij het snel nemen van een ingooi en twee minuten later wisselt Ron Jans voor het eerst en komen Vávlac Cerný en Christos Tsolis erin en gaan Virgil Misidjan en Daan Rots naar de kant en iets later komt Sem Steijn nog in de ploeg voor Michel Vlap en in de 81ste minuut gaan Ramiz Zerrouki en Mees Hilgers naar de kant ten faveure van Mathias Kjolo en Robin Propper en bij de thuisploeg komt nog Mihajlo Spasojević voor Muhammed Badamosi. Er zijn dan nog een minuut of zeven te spelen met wat extra tijd en FC Twente komt in de tweede helft niet veel voor de goal van de tegenstander. Na een prima eerste helft volgt nu dus een veel mindere tweede helft maar gezien de stand is dat logisch. In de 86ste minuut moet de Twente keeper nog een keer kandelend optreden na een schot van Vladimir Lucić.

Er komen dan vier minuten extra tijd bij En in die vier minuten gebeurt nits meer en zo boekt FC Twente ene prima resultaat in Belgrado en is de volgende ronde bijna zeker. Daarin wacht dan de nummer 7 van Italië van het afgelopen seizoen Fiorentina. Dat zal een ittige kluif worden maar niets is onmogelijk. Eerst de thuiswedstrijd tegen dit Fudbalski klub Čukarički.