Fan van F.C. Twente
Nieuws

PSV blijft ongeslagen ondanks vuurwerk bij FC Twente.

Vanavond mocht FC Twente ongeslagen koploper PSV ontvangen in de eigen Grolsch Veste. Eigenlijk mag je zeggen dat de wedstrijd van vanavond de eerste echt krachtmeting van PSV is nadat men nog geen ploeg uit de top 6,7 had getroffen. Kan FC Twente hun de eerste punten afsnoepen?

Er kon niet om kwart voor zeven afgetrapt worden want er was teveel rook in het stadion na een geweldige sfeeractie met veel vuurwerk.

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor de bezoekers uit Eindhoven maar na een minuut of tien kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd en gooiden veel passie en strijd erin.

Kansen zag je niet in de eerste twintig minuten maar in de 23ste minuut een tegenvaller voor FC Twente als Mees Hilgers met een, terechte, rode kaart naar de kant wordt gestuurd. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf eerst geel maar na inmenging van de VAR trok hij de gele kaart in en gaf de Twente verdediger een terechte rode kaart na een smerige overtreding op Hirving Lozano. De PSV aanvaller mest het daarna ontgelden bij de Twente fans, onterecht overigens.

Een paar minuten daarna de eerste echte kans in de wedstrijd als Joey Veerman weliswaar uit een moeilijke hoek probeert Lars Unnerstall in de korte hoek te verassen maar de goalie is op zijn post. In de 44ste minuut de grootste kans voor PSV als Johan Bakayoko de bal vanaf rechts voorgeeft en Luuk de Jong de bal tegen Lars Unnerstall aanschiet en in de rebound is het Hirving Lozano die de bal mist. In de tegen aanval krijgt de thuisploeg een mogelijkheid maar André Ramalho onderschept de bal en geeft die snel mee aan Johan Bakayoko en dan zijn er teveel FC Twente spelers voor de bal en kan de PSV rechtsbuiten de bal voorgeven op Joey Veerman en die vind de lege hoek en staat het 0-1.

FC Twente begint energiek aan de tweede helft en probeert wat kansen bij een te spelen maar in de 49ste minuut krijgt het de deksel op de neus als een voorzet vanaf rechts bijna op de achterlijn teruggekopt wordt op0 Luuk de Jong maar het Robin Pröpper die de bal op zijn hoofd krijgt en de bal tussen de benen van Lars Unnerstall in net doel kopt, 0-2.
Een minuut of drie later schreeuwt men bij de thuisploeg om een rode kaart voor Jerdy Schouten als die na een verdedigende actie vol op de voet gaan staan van Manfred Ugalde maar scheidsrechter Lindhout houdt het bij geel. Daar mag PSV blij mee zijn.

FC Twente laat het er niet bij zitten en blijft aanvallen om een tegentreffer te maken en dat is de ploeg te prijzen. PSV countert alleen nog maar en echt in gevaar komt de ploeg van Peter Bosz niet. Wat de thuisploeg ook probeert er doorkomen lukt niet en in de 83ste minuut gooit FC Twente het open achterin en is het PSV dat er snel doorspeelt en Johan Bakayoko vrij voor Lars Unnerstall de 0-3 binnenschiet. De rode kaart van Mees Hilgers was toch de sleutel van de wedstrijd en daardoor had PSV een gemakkelijke avond. Het lijkt dan nog extra pijnlijk te worden als de thuisploeg in de 91ste minuut gaat prutsen achterin maar Malik Tillman schiet de bal tegen een Twentse verdediger aan en zo blijft het dan bij de 0-3 en is het geen wedstrijd geworden waarop velen zich hadden verheugd. Als mag PSV scheidsrechter Allard Lindhout nog bedanken dat hij een tweede geel op zak houdt nadat Johan Bakayoko Ricky van Wolfswinkel vast houd en daar een tweede gele kaart voor had moeten krijgen. Hier zwijnt de PSV aanvaller.

FC Twente: Lars Unnerstall, Joshua Brenet (Alfons Sampsted), Mees Hilgers, Robin Pröpper, Gijs Smal, Mathias Kjølø, Michal Sadilek (Carel Eiting), Daan Rots (Ricky van Wolfswinkel), Sem Steijn (Alec van Hoorenbeeck), Youri Regeer (Younes Taha), Manfred Ugalde

PSV: Walter Benitez, Jordan Teze, André Ramalho (Shurandy Sambo), Olivier Boscagli, Sergiñio Dest, Jerdy Schouten (Malik Tillman), Joey Veerman, Johan Bakayoko, Guus Til (Noa Lang), Hirving Lozano (Ismael Saibari), Luuk de Jong (Ricardo Pepi)

Scheidsrechter: Allard Lindhout