Fan van F.C. Twente
Nieuws

Reacties na FC Twente - SC Heerenveen

Gemende gevoelens bij de spelers en trainer van FC Twente na de puntendeling met SC Heerenveen. FC Twente speelde een goede wedstrijd maar moest genoegen nemen met een gelijkspel.

In een gesprek met het clubkanaal zei aanvoerder Robin Pröpper o.a. "Vandaag zat er veel meer energie in, ondanks dat we een beetje gehavend waren vond ik dat iedereen het ontzettend goed deed, we gingen volle bak en dat hadden we ook afgesproken. We moesten iets laten zien. Dat deden we goed. Zo zonde dat je het zo weggeeft." Michel Vlap zei over de wedstrijd het volgende "We stonden met een mixed elftal op het veld, hebben zo gestreden en dan wil je de wedstrijd ook over de streep trekken."

Het gesprek van de dag ging uiteraard over de manier waarop FC Twente de tegendoelpunten om de oren kreeg. Robin Pröpper zegt daarover "Je weet dat Heerenveen sterk is met corners, maar ik vind dat onze organisatie niet goed genoeg stond. Dat was tegen PSV vorige week ook zo, toen gaven we ook een standaardsituatie weg en nu zelfs twee. Een zwak punt van ons, daar moeten wij beter op anticiperen". Michel Vlap pakt de koe bij de horens en zegt "Ik vind dat wij gewoon hadden moeten winnen vandaag. Als je tweemaal een doelpunt tegen krijgt uit een standaardsituatie, dat is gewoon klote. Dat doet gewoon pijn."

 

Trainer Ron Jans bekeek het gelijkspel met een positieve blik ondanks dat zijn ploeg een 3-1 voorsprong weggaf. Hij zag de nodige lichtpuntjes. Jans zegt wel dat FC Twente een mindere periode doormaakt maar zag een goede reactie van zijn team. De trainer zei o.a. tegen RTV Oost  "Er ging veel meer goed dan mis. Ik vind dat we vandaag echt iets hebben rechtgezet met heel veel jongens die er niet bij waren, maar we hadden deze wedstrijd moeten winnen. We hadden het af moeten maken aan de voorkant. We hadden beter moeten verdedigen aan de achterkant. Dus ik ben veel meer positief dan negatief."

Opvallend was dat FC Twente twee doelpunten tegen kreeg uit een standaardsituatie en dat baart de trainer wel zorgen en zegt “We gaan de beelden weer bekijken en dan zeggen we: jij had dit moeten doen en jij had dat moeten doen. Maar bij elke competitie of toernooi is het zo dat dertig procent van de doelpunten worden gemaakt uit spelhervattingen. Als dat nooit mag, zou er dus nooit uit een spelhervatting gescoord worden. En dat blijft maar doorgaan. Het blijven mensen en die maken fouten."