Fan van F.C. Twente
Nieuws

Ron Jans denkt dat de traditionele top 3 weer in ere hersteld wordt.

FC Twente staat op plaats 6 in de eredivisie en dus is hoofdtrainer Ron Jans tevreden. Het spel laat soms nog te wensen over, maar de resultaten zijn goed. Jans verwacht dat Twente mee kan doen om de bovenste plekken.

FC Twente ging vorig jaar als zevende de winterstop in, nu als zesde. "Ik reken erop dat de traditionele top 3 dit seizoen met Ajax, Feyenoord en PSV weer in ere hersteld wordt. Daaronder kunnen we ons meten met de andere ploegen. Tegen Vitesse, AZ en Utrecht hebben we toch tien punten gehaald. Wij zijn wel een kandidaat voor die plekken onder de top en dat mogen we gaan bewijzen", zegt Jans tegen Tubantie.

Waar liggen voor Twente dan de verbeterpunten voor de tweede seizoenshelft? "De rek zit in de jongens die individueel nog beter en sterker kunnen worden. En dan heb je het over de spelers die in balbezit het verschil kunnen maken en dat naar een hoger niveau kunnen brengen: spelers als Cerny, Misidjan, Van Wolfswinkel en Vlap", zegt Jans.

Maar beter voetbal levert niet automatisch meer punten op. Jans zegt dat zijn ploeg nog niet in staat is om ploegen kapot te spelen. "En dat zie ik in de tweede seizoenshelft ook niet zomaar gebeuren, omdat wij veel spelers hebben die heel grote kwaliteiten meebrengen, maar hun kracht ligt in eerste instantie niet in de kleine ruimte, of in het uitspelen van een tegenstander."