Fan van F.C. Twente
Nieuws

Ron Jans en Jan Streuer verlaten FC Twente na dit seizoen

Technisch directeur Jan Streuer en hoofdtrainer Ron Jans vertrekken na dit seizoen bij FC Twente. Streuer en Jans zijn sinds 2020 werkzaam voor de club en hebben de keuze gemaakt om niet voor een vierde seizoen te gaan. Streuer heeft aangeboden om de nieuw aan te stellen technisch directeur met zijn kennis en ervaring te willen ondersteunen. FC Twente maakt hier graag gebruik van.

Jan Streuer is door de directie van FC Twente gevraagd om ook het seizoen 2023-2024 aan te blijven. Streuer heeft de keuze gemaakt om de functie van technisch directeur niet voor een extra jaar in te vullen. Streuer: “In de zomer van 2020 ben ik gevraagd om FC Twente te helpen. Toen had ik nooit kunnen denken dat het voor een periode van drie jaar zou zijn. We wilden de club weer perspectief bieden en dat is, denk ik, gelukt. Ik heb het goed naar mijn zin bij FC Twente en ik werk met heel veel plezier met de mensen binnen de club. Toch denk ik dat het goed is voor de toekomst van de club om nu met een nieuwe technisch verantwoordelijke in zee te gaan. Ik ben graag bereid hem te ondersteunen.”

Ron Jans: “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij FC Twente. Na ruim 2,5 jaar zijn we sportief verder dan ik bij mijn aanstelling had durven dromen. De directe plaatsing voor Europees voetbal, vorig seizoen, was misschien wel een klein wonder. Toch zegt mijn gevoel dat het straks na drie seizoenen goed is geweest.
Uiteraard zal ik mij de komende maanden met alle ziel en zaligheid blijven inzetten voor FC Twente. Ik ben ervan overtuigd dat we met staf en spelers het seizoen goed zullen vervolgen. Er is nog veel te winnen, daar gaan we voor.”

FC Twente hoopt op korte termijn de nieuwe technisch directeur bekend te maken.

Paul van der Kraan, algemeen directeur: “Jan Streuer en Ron Jans hebben afgelopen jaren veel voor FC Twente betekend. Hun komst in de zomer 2020 is het beste dat de club had kunnen overkomen in die periode. We danken Jan en Ron alvast voor hun geweldige rol die zij hebben gehad bij het terugbrengen van de club waar ze zich nu bevindt. We betreuren het besluit dat ze nu hebben genomen, maar dat dienen we te respecteren. Uiteraard gaan we op een later moment op gepaste wijze afscheid van hen nemen.”

Arnold Bruggink is in beeld om Jan Streuer bij FC Twente op te volgen als technisch directeur. De voormalig speler van de club is naar eigen zeggen al anderhalf jaar in gesprek met de Tukkers. 

Twente maakte zondagavond bekend dat trainer Ron Jans en Streuer na dit seizoen vertrekken. Bij Dit was het Weekend op ESPN wordt Bruggink gelinkt aan de rol van td. "De gesprekken lopen al heel lang", onthult hij. "Maar het is niet gezegd dat ik het zomaar ga doen. Ik vind het heel belangrijk wat Jan gaat doen." Streuer heeft aangegeven zijn opvolger graag te begeleiden. Bruggink maakt daar graag gebruik van, als hij de vacature opvult.

"Het zou een van mijn belangrijke punten zijn, dat hij aanblijft", aldus Bruggink, die benadrukt dat hij al een tijd met Twente in gesprek is over een rol binnen de club. "Dit speelt al anderhalf jaar. Ik loop ook al een tijd mee binnen de club. Het gaat erom dat je een beeld krijgt. De RvC heeft gevraagd of ik kon aangeven wat ik wil. Ik heb het ideale plaatje geschetst, maar ik weet ook: die bestaat niet."

Voor Bruggink is het een must om het technisch beleid met een team uit te zetten. "Ik heb echt niet de wijsheid in pacht om zomaar te denken dat ik td kan spelen. Verre van dat", zegt hij. "Ik geloof erin dat je een team van mensen moet hebben waarmee je dat kan aanvliegen."