Fan van F.C. Twente
Nieuws

Ron Jans: Fortuna een lastig in te schatten ploeg

Zaterdagavond gaat FC Twente op bezoek bij Fortuna Sittard. In aanloop naar het treffen in Limburg de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Fortuna Sittard staat op een elfde plaats in de Eredivisie en won afgelopen bij FC Utrecht (1-2). “Ploegen die tegen Fortuna Sittard spelen voetballen vaak geen lekkere wedstrijd, het ziet er vaak rommelig uit. Dat is ook een kwaliteit van Fortuna”, geeft Ron Jans aan. “Ik vind het een lastig in te schatten ploeg.”

Aan de wedstrijd tegen Heerenveen hield FC Twente slechts een punt over. “De spelers hebben het in die wedstrijd fantastisch opgepakt. De motivatie was top, alleen hadden we de overwinning moeten pakken. Wanneer iedereen weer helemaal beschikbaar is, weet ik zeker dat we weer een sprong vooruit kunnen maken. Met het elftal waarmee we morgen spelen kunnen we van Fortuna winnen. Dat zou mooi zijn. In uitwedstrijden hebben we moeite met winnen. We hebben daar dit seizoen nog vijf kansen voor en als je dat nu doet krijg je het gevoel van 'we komen eraan, we zijn er nog'. Op dat scenario hopen we.”

Selectie FC Twente
Virgil Misidjan is nog niet hersteld van zijn blessure en ontbreekt tegen Fortuna Sittard. “Virgil heeft een ontsteking aan zijn scheenbeen”, vertelt Jans. “Dit weekend gaat hij niet halen, maar ik heb goede hoop op de wedstrijd tegen AZ.” Joshua Brenet en Ramiz Zerrouki keren tegen Fortuna Sittard terug in de selectie. Denilho Cleonise die tegen Heerenveen uitviel met een kuitblessure is niet beschikbaar, net als Wout Brama, Michal Sadilek, Mathias Kjølø en Daan Rots. 

Fortuna Sittard – FC Twente, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Het duel is live te zien op ESPN 3.